BET
16864.29
-0.09%
BET-TR
34991.35
-0.09%
BET-FI
60119.58
0.02%
BETPlus
2491.73
-0.14%
BET-NG
1203.47
0.1%
BET-XT
1436.79
-0.09%
BET-XT-TR
2947.66
-0.09%
BET-BK
3105.65
-0.03%
ROTX
37038.36
-0.05%


În această săptămână începe sezonul raportărilor pe Wall-Street

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Sezonul de câștiguri de pe Wall Street pentru al treilea trimestru al anului 2021 începe săptămâna aceasta.

Investitorii pot urmări rapoarte de la marile bănci americane care vor servi drept indiciu pentru o stare a economiei SUA și vor căuta semne ale unui punct de inflexiune în creșterea creditării ca și catalizator al creșterii economice.

Privind în afara sectorului bancar, lanțurile de aprovizionare apar ca o problemă de top pentru companii. Hai să vedem ce surprize ar putea aduce acest sezon de raportare din SUA.

Așteptări

Așteptările pieței pentru sezonul de venituri care începe sunt mari. Creșterea câștigurilor pentru S&P 500 este de așteptat să ajungă la 27,6% de la un an la altul, în timp ce vânzările sunt prognozate a fi cu 14,9% mai mari decât acum un an.

Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că perioada de bază – al treilea trimestru al anului 2020 – a fost încă într-o mare măsură afectată de întreruperile legate de pandemia Covid-19, ceea ce explică o mare parte a ratelor de creștere de două cifre așteptate.

Companiile energetice vor raporta cea mai mare îmbunătățire față de acum un an, dintre toate sectoarele. Nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere cât de mult au crescut prețurile petrolului sau gazelor naturale în ultimul an.

Companiile din sectorul materialelor – cum ar fi companiile chimice sau de minerit – ar trebui, de asemenea, să aibă o îmbunătățire semnificativă de la an la an a afacerilor.

Sursa: xStation5

Pe de altă parte, se așteaptă ca să raporteze din nou o pierdere în trimestrul III companiile aeriene, dar se estimează că va fi mult mai mică decât în ​​2020.US500 (S&P 500 futures) nu a reușit săptămâna trecută să susțină mișcarea peste retragerea Fibonacci de 50% a corecției descendente recente.

Indicele a început să piardă câștigurile și acum încearcă să coboare sub zona de preț care variază în jurul valorii de 4.360 puncte, zonă marcată cu maximele locale anterioare.

În cazul în care cumpărătorii reușesc să apere zona, se poate genera un alt impuls ascendent. Într-un astfel de scenariu, limita superioară a structurii Overbalance din proximitatea retragerii Fibonacci de 61,8% (zona de 4.438 puncte) va fi o țintă cheie pentru cumpărători.

Problema principală ? Lanțurile de aprovizionare

În timp ce rapoartele de la băncile de pe Wall Street sunt adesea văzute ca fiind primele din sezonul de raportare a câștigurilor, nu este de fapt cazul.

Companiile care au perioade de raportare care nu sunt aliniate cu trimestrele calendaristice (de exemplu, iunie-august sau mai-iulie) raportează adesea mai devreme, iar aceste rapoarte oferă indicii timpurii cu privire la evoluția afacerilor în cel puțin o parte a celui de-al treilea trimestru al anului.

CITESTE SI:  Analiză XTB: Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor

Puțin peste 20 de companii S&P 500 au raportat rezultatele până acum și peste 70% dintre acestea au menționat întreruperile lanțului de aprovizionare drept una dintre cele mai mari probleme.

Rețineți că unele companii de produse de consum, precum PepsiCo sau Constellation Brands, domină printre cele aproximativ 20 de companii care au raportat deja.

Acestea fiind spuse, aceste mențiuni sunt mai probabil legate de probleme de logistică sau de lipsuri pe piața ambalajelor decât de o problemă care este etichetată drept unul dintre cele mai mari riscuri pentru creșterea mondială – lipsa semiconductorilor.

Sursa: FactSet

Avertismentele cu privire la impactul negativ al semiconductorilor trebuie să apară.Problemele legate de lanțul de aprovizionare și lipsa forței de muncă sunt printre preocupările principale ale companiilor americane.

Rapoartele din sectorul bancar

Cu toate acestea, înainte de a primii date de la companiile tehnologice și producătorii auto din SUA care ar fi putut fi afectate de lipsa semiconductorilor, investitorii vor putea urmării rapoartele de la companiile care joacă un rol vital în economia SUA – băncile.

Acțiunile băncilor de pe Wall Street au avut rezultate bune, iar așteptările privind înăsprirea politicii Fed au crescut. Cu toate acestea, rezultatele financiare din T3 se așteaptă să fie împovărate de costuri ridicate.

Datele Rezervei Federale au arătat că pe zona împrumuturilor creșterea a fost ușor mai mică de 1% trimestrial în trimestrul III 2021.

Cu toate acestea, datele încep să sugereze că un punct de inflexiune în creșterea împrumutului ar putea să se apropie și că acțiunile de creditare vor accelera în S.U.A. Acesta este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le urmăriți în timp ce analizați câștigurile bancare din SUA.

Calendar acestei săptămâni

După cum am spus mai devreme, băncile americane vor fi printre primele care vor raporta rezultatele financiare din Q3. Investitorii pot urmări rapoartele de la băncile de top de pe Wall Street săptămâna aceasta:

• Miercuri – JPMorgan (JPM.US)

• Joi – Citigroup (C.US), Morgan Stanley (MS.US), Wells Fargo (WFC.US)

• Vineri – Goldman Sachs (GS.US)

Cele mai importante rapoarte de venituri americane din această săptămâna. Sursa: XTB, Bloomberg

În afară de bănci, BlackRock (BLK.US), cel mai mare manager de active din lume, va raporta câștigurile săptămâna aceasta (miercuri, 13 octombrie), precum și Walgreens Boots Alliance (WBA.US), un lanț de farmacii cu amănuntul din SUA și Unitedhealth Group ( UNH.DE), o companie medicală din SUA (joi, 14 octombrie). Walgreens și Unitedhealth sunt ambii membri ai indicelui Dow Jones