BET
14426.9
0.09%
BET-TR
29089.8
0.09%
BET-FI
53361.82
-1.27%
BETPlus
2144.78
0.09%
BET-NG
1074.21
0.16%
BET-XT
1240.06
0.01%
BET-XT-TR
2484.38
0.01%
BET-BK
2642.51
-0.08%
ROTX
31154.21
-0.15%In plin proces de tranziție pe piața principală a BVB, ROCA Industry îl numește pe Ștefan Szitas în rolul de COO

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

ROCA Industry, primul holding romanesc de companii de materiale de constructii, parte din portofoliul ROCA Investments, anunta recrutarea lui Stefan Szitas, care s-a alaturat echipei de management a holdingului in rolul de Chief Operating Officer (COO) incepand cu luna mai a acestui an.

Stefan Szitas detine o experienta de peste 16 ani in domenii precum productie si distributie de materiale de constructii la nivel european, dezvoltare si implementare de strategie logistica in domeniul petrol si gaze in Europa de Est si implementare de proiecte majore de investitii.

Ne bucuram sa completam echipa de management a holdingului, recrutand un profesionist cu competente operationale solide. Stefan se alatura unei echipe de experti in domeniu, care contribuie cu un nucleu relevant de know-how la reindustrializarea Romaniei – miza noastra strategica. Echipa este asset-ul nostru cheie in ghidarea si structurarea activitatii companiilor detinute, pentru a crea cadrul si premisele transformarii acestora in campioni regionali,” declara Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.

Echipa de management ROCA Industry integreaza patru competente principale: competenta financiara, cea comerciala, de marketing si cea operationala, sustinuta de expertiza de project management la nivelul intregii echipe.

CEO- ul ROCA Industry conduce echipa de management, realizand integrarea necesara intre operatiunile de business si zona de investment specifica modelului de operare al grupului si conducand strategia de dezvoltare a holdingului.

Prin experienta mea anterioara voi contribui cu siguranta la misiunea ROCA Industry, de reindustrializare a Romaniei, prin consolidarea si eficientizarea proceselor operationale. Sunt onorat sa primesc responsabilitatea gestionarii a multiple domenii si geografii, sa imi consolidez experienta in zona de M&A si sa imi dezvolt competente suplimentare activand in cadrul unei echipe complexe si profesioniste,” declara Stefan Szitas, COO ROCA Industry.

CITESTE SI:  Connections Consult (CC) semnează un nou contract de valoare mare cu o instituție publică pentru livrarea de produse software

Anterior rolului curent, Stefan Szitas a detinut rolul de Director Operational al unui holding de materiale de constructii cu sediul in Viena, cu responsabilitati de dezvoltare si implementare a strategiei operationale a grupului atat pe directia de productie cat si pe cea de distributie, la nivel european.

De asemenea, Stefan a contribuit la dezvoltarea strategiei de logistica si depozitare, atat pentru Romania cat si pentru alte piete, fiind responsabil de proiecte de investitii de peste 100 milioane de euro pentru unul dintre cei mai mari jucatori din sectorul energetic sud – est european.

Companiile din cadrul holdingului ROCA Industry sunt companii antreprenoriale romanesti in curs de transformare, cu fabrici si operatiuni in plin proces de automatizare, de eficientizare, de tranzitie catre structuri de guvernanta bine stabilite, catra raportare si monitorizare financiara performanta.

ROCA Industry, listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul ROC1, a obtinut recent aprobarea actionarilor pentru transferul pe piata principala a Bursei.

ROCA Industry detine direct si indirect, un numar de 7 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producator de produse din fir metalic), precum si producatorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga prin intermediul BICO Industries.