BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Început de săptămână indecis pe piețele de capital

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Acțiunile din SUA oscilează în apropierea maximelor istorice, pe măsură ce investitorii au pus în balanță redresarea economică vizibilă în date și progresul vaccinurilor cu riscurile referitoare la creșterea inflației. Randamentul titlurilor de stat din SUA pe 10 ani a scăzut.

S&P 500 a traversat o perioadă agitată, făcând rapid trecerea între câștiguri și pierderi. Sectoarele de utilități și tehnologii informaționale s-au apreciat, în timp ce sectorul energetic a scăzut.

Domeniile legate de călătorii și redeschidere au fost, de asemenea, în centrul atenției. Delta Air Lines, Southwest Airlines și JetBlue Airways au declarat că rezervările de vacanță sunt în creștere și au oferit unele dintre primele semne concrete că este posibil ca greul să fi trecut pentru industria companiilor aeriene.

Investitorii rămân preocupați de creșterea costurilor de împrumut pe termen lung și de implicațiile acestora pentru companiile legate de fenomenul de reflație și de orientarea investitorilor dinspre acțiuni de creștere către acțiuni de tip value.

În SUA, investitorii iau în considerare și potențialul impact al impozitelor mai mari și modul în care acest context ar putea afecta creșterea profitului corporativ. Președintele Joe Biden planifică prima majorare importantă a impozitelor federale din 1993 pentru a ajuta la plata unui program economic pe termen lung, potrivit unor surse.

Casa Albă se preconizează că va propune o serie de creșteri de impozite, în mare parte reflectând propunerile din timpul campaniei din 2020, potrivit a patru persoane familiare cu discuțiile.

 

Analizând graficul H1, putem observa o potențială apariție a unei formațiuni Double Top în zona maximelor istorice. Chiar în momentul actual se încearcă spargerea neckline-ului la aproximativ 3.934,3 puncte.

CITESTE SI:  Care au fost cele mai importante evenimente din piețele financiare săptămâna precedentă

Dacă această testare va fi confirmată, prețul ar avea drum deschis de scădere până în zona 3.914 puncte, unde se află punctul de plecare al secvenței de creștere. În continuarea, un factor de risc pentru piețe este reprezentat de randamente, în special de viteza cu care se apreciază acestea, motiv pentru care această tematică va continua să fie în atenția investitorilor.

Sursa: Radu Puiu, Research Analyst

Euro rămâne sub presiune

Noua săptămână a început cu o stare de spirit pozitivă pe piața mondială de valori, în timp ce USD încearcă să recupereze cele mai recente mișcări bearish la nivelul principalelor perechi valutare. Între timp, euro este unul dintre cei mai slabi performanți în raport cu alte valute.

Calendarul economic de astăzi este relativ calm, cu toate acestea, discursul lui Joe Biden privind implementarea noului pachet de ajutor economic la 19:45 va fi punctul culminant al acestei sesiuni și ar putea aduce mai multă volatilitate pe piețe.

Analizând graficul EURUSD pe graficul de 15 minute, putem vedea că prețul s-a tranzacționat mixt de la începutul sesiunii de astăzi.

Săptămâna trecută, taurii au încercat să recâștige controlul prețului, dar încă întâmpină dificultăți aproape de 50 EMA.

Dacă taurii s-ar putea sparge peste 50 de EMA, am putea avea un nou impuls bullish față de valoarea relativă anterioară. Cu toate acestea, dacă vânzătorii sparg sub nivelul minim anterior, ar putea avea loc o corecție mai profundă.