BET
16971.24
0.14%
BET-TR
35213.26
0.14%
BET-FI
60049.67
-0.72%
BETPlus
2506.82
0.14%
BET-NG
1214.79
0.19%
BET-XT
1445.69
0.1%
BET-XT-TR
2965.92
0.1%
BET-BK
3120.46
0.07%
ROTX
37270.19
0.11%


Început de săptămână negativ pentru petrol

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Petrolul a traversat un început de săptămână extrem de agitat. După o deschidere ezitantă în timpul căreia prețul WTI a oscilat în vecinătatea pragului de 41 de dolari per baril, cumpărătorii au prins mai mult curaj și au reușit să împingă prețul către zona de 42 de dolari per baril.

Evoluția pozitivă a fost favorizată de dolarul slab și de măsurile de stimulare așteptate să fie anunțate de către oficialii americani. Totuși, potențialul de creștere a fost limitat de creșterea numărului de cazuri la nivel global și de tensiunile dintre Statele Unite și China.

Indicele dolarului american a atins cel mai scăzut din septembrie 2018, fiind pus sub presiune de deteriorarea relațiilor dintre SUA și China și de preocupările legate de situația economiei americane, pe măsură ce numărul de cazuri nu pare să arate semnale de încetinire.

Republicanii din Senatul SUA sunt așteptați să prezinte luni un nou pachet de stimulente pentru combaterea efectelor negative ale pandemiei în valoare de 1000 de miliarde de dolari. Stimulentele monetare masive tind să aibă implicații pozitive pentru petrol, prețurile materiei prime tinzând, în trecut, să se aprecieze în mod istoric odată cu accentuarea inflației.

Situația legată de pandemie nu pare să evolueze în direcția așteptată. La nivel global, cazurile au depășit pragul de 16 milioane. În Asia, au fost impuse noi restricții, iar în Europa, Marea Britanie a impus o carantină obligatorie de 14 zile călătorilor care se întorc din Spania.

CITESTE SI:  TopTech srl, parte din grupul Bittnet Systems, semnează un contract semnificativ pentru livrarea de echipamente IT

Analizând graficul, observăm să situația din ultima oră s-a deteriorat major. Astfel, la momentul scrierii, petrolul WTI evoluează în teritoriul negativ, cu o pierdere de aproximativ 0,80%.

Această situație a fost afectată de noi informații negative legate de evoluția pandemiei în SUA. Astfel, conform Casei Albe, Consilierul pentru Securitate Națională, Robert O´Brien, ”are simptome ușoare și s-a izolat, lucrând dintr-o locație sigură.

Oficialii americani au susținut că președintele și vicepreședintele nu au avut expunere. În plus, informații pesimiste vin și de pe planul macroeconomic. Comenzile de bunuri de folosință durabilă din SUA au avansat cu un ritm sub așteptări.

În plus, acestea sunt în continuare cu 11% sub nivelurile pre-pandemice, dar se așteaptă să continue să recupereze în iulie. Deprecierea a dus la spargerea nivelului de suport de la 41 de dolari per baril, ceea ce înseamnă că prețul a revenit în interiorul intervalului de consolidare 40,27 – 41,07 dolari per baril.

Următorul obiectiv pentru vânzători ar fi limita inferioară a canalului, care, în cazul în care va cădea ar putea trage mai multe semnale de alarmă pentru cumpărători și ar putea alimenta o corecție mai amplă. În eventualitatea unui ricoșeu la nivelul menționat anterior mișcarea laterală a cotației ar putea fi reluată.


 

[ajax_load_more]