BET
16011.7
0.54%
BET-TR
33221.36
0.54%
BET-FI
57822.95
-0.88%
BETPlus
2376.63
0.51%
BET-NG
1144.97
0.37%
BET-XT
1368.93
0.36%
BET-XT-TR
2808.39
0.36%
BET-BK
2993.79
0.08%
ROTX
35653.36
0.23%Început mixt de săptămână pe Wall Street. Tranzacții de 5 mil euro pe BVB la finalul zilei

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Acțiunile au scăzut luni, îngrijorările devenind tot mai persistente cu privire la perspectivele de creștere, care au pus pe plan secund, cel puțin temporar, optimismul determinat de sezonul puternic de raportări financiare din al doilea trimestru.

Tesla se număra printre acțiunile care susțin indicele US 500. Firma s-a apreciat pentru prima dată în patru sesiuni înainte de publicarea rezultatelor financiare care va avea loc după încheierea sesiunii. În timp ce investitorii au apreciat începutul optimist al sezonului de câștiguri de până acum, ei rămân îngrijorați de ritmul creșterii economice și al inflației.

Tesla deschide săptămâna aceasta o serie de raportări din partea marilor companii, inclusiv Apple.

Randamentul real al titlurilor de stat pe 10 ani din SUA s-a modificat puțin după ce a atins un maxim record, pe fondul îngrijorărilor tot mai accentuate conform cărora varianta delta a virusului va încetini ritmul de redresare economică.

Prețul obligațiunilor a crescut înainte de întâlnirea Rezervei Federale din această săptămână, la care oficialii sunt așteptați să discute perspectivele stimulentelor. În acest context, randamentele au avut de suferit, randamentul titlurilor de stat din SUA pe 10 ani a scăzut sub 1,30%.

Toți cei trei indici majori din SUA au scăzut la deschidere, dar au atins minimele sesiunii în timpul nopții. Fiecare dintre cei trei indici majori a înregistrat noi maxime la închiderea de vineri.

CITESTE SI:  IMPACT Developer & Contractor emite obligațiuni de 3 mil euro cu o rată a cuponului de 9% - 10%/an

Companiile ciclice, inclusiv companiile aeriene, liniile de croazieră, companiile de cazare și companiile petroliere, s-au numărat printre cele care au suferit cele mai accentuate scăderi de luni dimineață, subliniind unele dintre tensiunile prezente în ceea ce privește forța redresării economice, acțiunile fiind cele mai apropiate de a beneficia de redeschiderile economiilor.

Ne așteaptă o săptămână plină de evenimente, cu publicări ale raportărilor financiare din partea a nume mari din sectorul tehnologic și o întâlnire a Fed.

Piața a arătat cât de rezistentă a fost săptămâna trecută, cu revenirea impresionantă după corecția extinsă de luni, dar ne așteptăm la mai multă precauție pe măsură ce toată atenția se îndreaptă către Fed.

Ce s-a întamplat la BVB?

Start de saptamână cu evolutii preponderent pozitive pentru indicii locali. Variatiile au fost cuprinse intre -0.11% pentru BET-NG si 0.47% in cazul indicelui BET. Valoarea tranzactiilor a fost de 5,12 milioane euro, o lichiditate modesta comparativ cu media anului curent.

Visual Fan (ALW), in prima zi de tranzactionare a emitentului, a fost cel mai lichid emitent de la BVB cu o valoare tranzactionata de 2,51 milioane lei, urmat de emitentul Teraplast (TRP) cu o valoare de 2,25 milioane lei.

Din indicele BET, BRD SocGen (BRD) a inregistrat cel mai mare avans cu o evolutie de 2.69%. Purcari Wineries (WINE) se afla in topul scaderilor cu o corectie de 0.66%.