BET
16908.2
0.15%
BET-TR
35082.48
0.15%
BET-FI
60480.06
0.3%
BETPlus
2499.41
0.14%
BET-NG
1208.26
-0.17%
BET-XT
1441.87
0.07%
BET-XT-TR
2958.1
0.07%
BET-BK
3109.19
0.07%
ROTX
37104.36
0.08%


EximBank incheie un acord financiar in valoare de un milion de lei cu compania Canah International

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

EximBank incheie un acord financiar in valoare de un milion de lei cu compania Canah International, unul dintre principalii fabricanti europeni de produse naturale din seminte de canepa ce are ca destinatie continuarea investitiilor societatii pentru atingerea obiectivelor sale de business.

”Aceasta colaborare este una deosebita din punctul nostru de vedere pentru ca avem un partener ce se poate constitui ca veritabil model de antreprenoriat. Un model care demonstreaza ca ideile bune se pot transforma oricand in afaceri viabile, iar, daca ai alaturi si o banca ce iti intelege cerintele si se adapteaza nevoilor tale, atunci succesul nu va intarzia sa apara.

Parteneriatul cu Canah International – una dintre companiile autohtone care a reusit sa se impuna in strainatate – confirma o data in plus ca EximBank reprezinta o resursa de exploatat pentru firmele romanesti care sunt in cautarea instrumentelor financiare necesare dezvoltarii afacerilor lor atat in tara, cat si in afara granitelor”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Canah International este primul producator de ulei de canepa din Romania si singurul procesator integrat si certificat ecologic de seminte de canepa din Europa, care realizeaza toate produsele (BIO si conventionale) derivate din aceste seminte – isi desfasoara activitatea de productie la Salonta, judetul Bihor, fabrica fiind construita in 2007 din fonduri SAPARD. Societatea a investit permanent in modernizare, astfel ca, in 2015, compania si-a dublat capacitatea de procesare la 2.000 de tone seminte/an, proiect care, de asemenea, a fost realizat avand si suportul EximBank.

CITESTE SI:  Meta Estate Trust anunță profit net de 9,47 mil Ron ]n 2023, în creștere cu 46% față de anul 2022 și o cifră de afaceri de 12,38mil Ron, în creștere cu 20%

Produsele companiei – uleiul de canepa, capsule cu ulei de canepa, seminte decorticate si faina de canepa – sunt livrate in proportie de peste 80% in afara granitelor, in special in tari din Europa de Vest, dar si in SUA, sub marca Canah sau sub marca privata, restul produselor fiind distribuite pe piata interna.

”Noul proiect de investitii reprezinta o etapa necesara in dezvoltarea companiei noastre si vizeaza in principal extinderea capacitatii de depozitare si achizitia unor echipamente de productie care sa ne permita sa imbunatatim calitatea produselor. Ne dorim sa continuam sa crestem, sa ne diversificam gama de produse si sa ne consolidam pozitia de top pe piata globala pe care activam.

Asadar, pentru noi este important sa continuam investitiile si suntem incantati ca am reusit sa gasim in EximBank un partener care sa sustina demersul nostru”, a spus Dan Lazarescu, fondatorul si administratorul Canah International.