BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Indicii americani au încheiat sesiunea de luni cu scăderi moderate

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Prima zi de tranzacționare din această saptămână pe piețele de acțiuni nu a fost cea mai bună, indicii majori suferind deprecieri.

S-au înregistrat scăderi la scară largă, dar limitate, pe Wall Street, investitorii marcându-și o parte din câștigurile obținute în zilele anterioare, arată o analiză XTB Online Trading.

NASDAQ a pierdut 0,8%, SP500 a scăzut cu 0,5%, iar Dow Jones a pierdut 0,4%. Ceea ce ar putea fi interesant, odată cu pesimismul de pe piețele bursiere se poate observa o îmbunătățire a sentimentului pe piața de obligațiuni, cu randamentul obligațiunilor de stat americane pe 10 ani urcând ușor luni (se tranzacționează la 2.034% în această dimineață).

„Este un semnal clar că participanții la piață au devenit mai puțin încrezători în relaxarea monetară agresivă a Rezervei Federale în viitorul apropiat, după raportul robust privind gradul de ocupare al forței de muncă pe care l-am obținut la sfârșitul săptămânii trecute.

Cu toate acestea, o veste bună poate fi o veste proastă pentru investitori care sugerează că au devenit ”ostatici” ai băncilor centrale – par să creadă că reducerile de rată sunt pozitive pentru acțiuni, dar neagă faptul că un număr mai scăzut de reduceri de dobândă reprezintă un semn al perspectivelor economice mai bune și, prin urmare, posibil o cerere mai mare și, eventual, venituri mai mari ale companiilor pe care le dețin în portofoliile lor,” precizează in continuare analiza.

Mai multe taxe vamale din SUA?

Pesimismul a fost de asemenea văzut pe piețele din China, în timp ce Hang Seng a scăzut cu 0,76 si Shanghai Composite cu 0,18%. Un posibil motiv ar putea fi unele informații publicate luni de către Departamentul Comerțului din SUA.

Anume, acesta a spus că producătorii autohtoni au fost afectați de importurile de oțeluri structurate fabricate în China și Mexic, întrucât cele două țări au subvenționat exporturile acestor produse. În declarația sa preliminară, instituția a sugerat că ar aplica taxe între 30,3% și 177,43% pentru importurile de oțel structural din China și până la 74,01% pentru importurile din Mexic.

CITESTE SI:  Electrica a raportat un profit net de 418 mil de lei în primele nouă luni, în scădere cu 21,6% față de 2022

Cu toate acestea, măsura nu este obligatorie, iar decizia finală privind constatările va fi anunțată în jurul datei de 19 noiembrie.

Trebuie menționat faptul că oțelul structural fabricat este utilizat în proiecte de construcții și, prin urmare, ar avea un efect semnificativ asupra formării brute de capital fix. În concluzie, astfel de comentarii nu sunt benefice înainte de o nouă rundă de negocieri comerciale dintre SUA și China, care urmează să înceapă în această săptămână,” concluzionează analiza.

Piata de capital locală a consemnat astazi listarea tehnica a producatorului de telefoane mobile iHunt. Compania, importator direct de telefoane mobile si accesorii din China, si-a inceput activitatea in anul 2015, cu doi angajati si cu un capital social de 200 lei, pentru ca, la sfarsitul anului 2018, sa ajunga la 25 de salariati, un capital social in valoare de 1,4 milioane lei si o cifra de afaceri de peste 24 milioane lei.

Obiectivul strategic al companiei este acela de a ajunge, intr-un orizont de timp de 2 ani, cel mai mare importator direct de telefoane mobile chinezesti sub marca proprie, prezente in portofoliile marilor operatori locali.

Saptamana a inceput cu scaderi si pentru indicii BVB. Conform Prime Transaction, variatiile au fost cuprinse intre -0,63% pentru BET-BK si -1,00% in cazul BET. Lichiditatea a scazut considerabil fata de sedintele precedente, ajunand la doar 15,9 milioane lei.

Din indicele BET, doar doua companii au reusit sa inchida sedinta pe plus: actiunile Bursa de Valori Bucuresti (BVB) care au urcat cu 0,89% si Sphera Franchise Group (SFG) +0,26%. Cele mai mari scaderi au fost inregistrate de titlurile Fondul Proprietatea (FP) -1,83% si Romgaz (SNG) -1,54%.


 

[ajax_load_more]