BET
16052.26
0.24%
BET-TR
33303.44
0.24%
BET-FI
58041.9
-0.85%
BETPlus
2382.72
0.24%
BET-NG
1150.96
0.24%
BET-XT
1372.27
0.09%
BET-XT-TR
2815.06
0.09%
BET-BK
3000.85
-0.16%
ROTX
35795.53
0.16%Indicii americani înregistrează evoluții bune în timpul sezonului de raportări

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Cu excepția Dow Jones Industrial Average, marii indici bursieri din S.U.A. au inregistrat evoluții foarte bune la finalul sedintei de ieri. Atât S & P 500 cât și Nasdaq Composite au reușit să atingă noi maxime record.

În general, actiunile din sectorul tehnologic au avut cresteri solide, în ciuda unui anunț emis de Departamentul de Justiție al SUA, care a avertizat asupra unei revizuiri antitrust a marilor companii de tehnologie.

Indicele Dow Jones a scăzut ușor, în mare parte datorită pierderilor suferite de emitenți precum, Boeing (BA) și Caterpillar (CAT). Actiunile Boeing au scazut cu mai mult de 3% dupa ce compania a raportat cea mai slaba evolutie din ultimul trimestru, in timp ce problemele inregistrate de avionul Max 737 au ramas in continuare nerezolvate, compania avertizând în plus că ar putea suspenda în curând producția avionului.

La rândul său, Caterpillar a pierdut mai mult de 4% miercuri, după ce a înregistrat pierderi anticipate atât in ceea ce priveste veniturile cât și profiturile, pe fondul războiului comercial din SUA-China și a costurilor în creștere.

În timp ce aceste pierderi au cântărit destul de mult in cadrul Dow, atât S & P 500, cât și Nasdaq Composite au avut evolutii foarte bune.

Sursa CNBC

Gigantii din domeniul tehnologic precum Facebook, Google Amazon, Apple si Alphabet au fost sub microscopul Departamentul de Justitie al SUA care a analizat „revizuirea practicilor platformelor online de top”, pentru a determina daca aceste companii au condus la scaderea concurenței pe piață sau au lezat interesele consumatorilor”.

Între timp, Facebook a ajuns la un consens cu Comisia Federală de Comerț pentru încălcarea confidențialității utilizatorilor. Intr-un declaratie pe Twitter Mark Zuckerberg, CEO-ul companiei a decarat ca va plati amenda de 5 miliarde de dolari impusa de Comisie, dar mai important, va intreprinde schimbări structurale in ceea ce priveste noile produse oferite si confidentialitatea datelor clientilor.

CITESTE SI:  Johan Meyer, Fondul Proprietatea: Vom continua demersurile privind vânzarea participațiilor Fondului în Aeroporturi București, Portul Constanța și Salrom

Reactia investitorilor a fost una modestă, actiunile apreciindu-se cu 5% in sedință si cum mai mult de 55% de la inceputul anului.

Tesla, cel mai mare producator autovehicule electrice, a fost printre numeroasele companii care au raportat câștigurile după închiderea pieței de ieri, dar știrile nu au fost chiar bune.

Producătorul auto a raportat o pierdere operațională de 167 milioane de dolari sau 1,12 dolari pe acțiune, aproape triplu față de estimările analiștilor. Tesla a generat venituri de 6.35 miliarde de dolari, care au fost, de asemenea, sub estimări. Compania a atins un punct de referință pentru producția și livrarea modelului Tesla 3 în timpul trimestrului, vânzând 95.200 de vehicule și producând 87.048 de autovehicule în această perioadă.

De asemenea, compania a strans 2,4 miliarde de dolari dintr-o ofertă secundară de acțiuni și o emisiune de obligatiuni, care a condus la o pozitie de cash de peste 5 miliarde de dolari – un record pentru companie.

De ce este important acest lucru? Compania se așteaptă să cheltuiască între 1,5 și 2 miliarde USD în al treilea trimestru, deoarece construiește o fabrica în Shanghai și va începe producția modelului Y.

Desi este mai putin decât previziunile anterioare, este o cheltuială imensă pentru o companie care continuă să piardă bani în ciuda unui produs foarte popular.

Acțiunile Tesla au scăzut 22% de la inceputul anului până înaintea raportarii situatiilor financiare.


 

[ajax_load_more]