BET
14891.02
0.47%
BET-TR
30741.19
0.45%
BET-FI
57032.88
-0.13%
BETPlus
2210.74
0.44%
BET-NG
1090.07
0.61%
BET-XT
1283.73
0.51%
BET-XT-TR
2620.3
0.49%
BET-BK
2802.14
0.63%
ROTX
33014.12
-0.02%


Investitorii, perspectivă vizionară la începutul deceniului

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Începutul de an a adus o mulțime de evenimente, investitorii fiind ținuți ”în priză” în mod constant. Una dintre companiile care s-a remarcat în primele două luni ale deceniului este Tesla, care a avansat cu 116% din prima sesiune a anului.

Totuși, performanța companiei auto a fost eclipsată de Virgin Galactic, prima companie publică de turism spațial, care a reușit să avanseze cu peste 249%. Tendința de apreciere a fost însoțită și de o creștere a volumului zilnic de tranzacționare.

Înainte de 11 februarie, volumul zilnic mediu tranzacționat era de 12 milioane de acțiuni, în timp ce vineri a fost atinsă o valoare de 45,6 milioane de acțiuni, înainte de nivelul istoric înregistrat miercuri, de 104,1 milioane acțiuni. Această tendință explozivă de creștere ne sugerează o cerere ridicată pentru acțiunile companiei.

În astfel de situații, se aduce în discuție aspectul speculativ, care determină o creștere amplă nejustificată prin argumente fundamentale și care are potențialul de a determina corecții bruște. Totuși, asemănările dintre cele două companii tind să ne traseze o posibilă imagine legată de preferințele actuale ale investitorilor.

Ambele entități au o abordare vizionară și se bazează pe activități și tehnologii de viitor. Tesla pe vehicule electrice și pe tehnologii pentru baterii, în timp ce Virgin Galactic dezvoltă sectorul de turism spațial, care are potențialul de a impulsiona vhiculele hipersonice de călătorie pe distanțe lungi.

Pe de altă parte, alegerile investitorilor se bazează pe potențialele câștiguri din viitor, momentan cele două traversând perioade dificile. Tesla a înregistrat doar două trimestre consecutive de profit, ultima dată marcând venituri de 7 miliarde USD. Pe de altă parte, venitul Virgin Galactic pentru Q3 de doar 800 de mii de USD a dus la marcarea unei pierderi nete în primele trei trimestre ale anului 2019 de 138,1 milioane USD.

CITESTE SI:  Integratorul de infrastructură și securitate IT Arctic Stream a raportat o creștere puternică a rezultatelor financiare după primele nouă luni

Din acest punct de vedere, compania este dificil de evaluat, estimându-se, ținând cont de datele actuale, dacă prețul se află la niveluri adecvate. Cel puțin pentru moment, investitorii își bazează deciziile de investiții pe un potențial succes din viitor, care ar duce la câștiguri considerabile. În plus, traderii tind să acorde un nivel ridicat de încredere celor două firme întrucât sunt deținute de persoane cunoscute, Elon Musk respectiv Richard Branson, care au un trecut pozitiv în ceea ce privește construirea unor companii solide.

Tesla și-a prezentat deja rezultatele financiare pentru ultimul trimestru al anului trecut, iar în urma raportului peste așteptări am asistat la o nouă creștere rapidă a prețului. Virgin Galactic urmează să își publice datele, dar este puțin probabil să observăm o accelerare a trendului ca urmare a unor rezultate peste cele previzionate, întrucât, momentan, sursele de venit ale companiei sunt puține și nu conduc la fluxuri de numerar considerabile.

Prin urmare, este posibil ca o continuare a secvenței pozitive actuale să se bazeze într-o mare măsură pe perspectivele optimiste ale investitorilor legate de acest sector și în special, pe probabilitatea pe care aceștia o oferă atingerii obiectivelor impuse de companie.

Sursa Xstation


 

[ajax_load_more]