BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%JLL a asistat Elbit în cea mai mare tranzacție hotelieră din Romania

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

JLL a reprezentat compania Elbit Imaging Ltd în procesul de vânzare a complexului hotelier Radisson din București către un joint-venture format din două fonduri de investiții internaționale.

Vânzarea reprezintă cea mai mare tranzacție din punct de vedere al valorii realizată vreodată pe piața hotelieră din București și una dintre cele mai semnificative înregistrată în Europa Centrală și de Est (CEE).

Andrei Văcaru, Associate Director Capital Markets JLL România

Dincolo de faptul că dovedește interesul unor investitori instituționali importanți în piața hotelieră din România, tranzacția arată că există lichiditate pe piața locală pentru proprietăți imobiliare de mari dimensiuni și de calitate.

Bucureștiul începe să fie recunoscut ca o destinație pentru investiții și va atrage capital pentru proprietăți de valoare, chiar dacă acestea nu fac parte din portofolii mai mari. Vânzarea dovedește totodată că JLL poate aduce împreună echipe care să ofere cunoștințele și experiența necesare încheierii cu succes a unor tranzacții complexe, care stabilesc noi repere”, a declarat Andrei Văcaru, Associate Director Capital Markets JLL România.

Complexul hotelier este amplasat în zona centrală a Bucureștiului, pe Calea Victoriei, fiind cel mai mare din România. Acesta include hotelurile Radisson Blu, de cinci stele, și Park Inn by Radisson, de patru stele, precum și aproximativ 7.500 metri pătrați de spații comerciale. În total, complexul cuprinde 763 de camere, și 15 săli de conferințe.

CITESTE SI:  Tentative de fraudă de tip vishing, în numele Autorității de Supraveghere Financiară

Fundamentele pozitive ale pieței de investiții în industria hotelieră au condus către o îmbunătățire a lichidității în Europa Centrală și de Est în ultimele 18 luni, în condițiile în care investitorii au încredere în potențialul de creștere al sectorului în Regiune.

Mai mult decât atât, România a înregistrat în primele 9 luni o creștere economică de 7%, iar pentru acest an este de așteptat să aibă cel mai mare avans din Europa în 2017.

Această tranzacție reprezintă o piatră de hotar pentru clientul nostru, dar totodată un moment cheie pentru viitorul pieței hoteliere din Regiune și în special din România. Potențialul este enorm și instrumentele prin care acesta să fie atins sunt deja disponibile, așa cum validează succesul acestei vânzări”, a comentat Christopher Exler, vicepreședinte Hotels & Hospitality Group.