BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
La ce să ne așteptăm de la întâlnirea Fed de astăzi?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Decizia FOMC este de departe cel mai așteptat eveniment din această săptămână. Investitorii sunt siguri că vom vedea o nouă reducere a dobânzii, acest scenariu fiind deja inclus în preț. Reacția pieței va depinde de alte aspecte. În acest articol evidențiem punctele cheie care trebuie urmărite și analizăm graficele US500 și EURUSD.

1. Va sugera Fed o pauză?

Credem că Fed reduce dobânzile pentru că este îngrijorată în privința riscurilor de recesiune, dar Jerome Powell neagă acest scenariu. El a spus că este o „ajustare la mijlocul unui ciclu”, dar cât de mare ar putea fi această ajustare? Dacă Powell dorește să respecte retorica sa, FOMC ar trebui să schimbe discursul pentru a sugera cel puțin o pauză a reducerilor de dobândă.

Urmărește evoluția instrumentelor preferate direct din platforma de tranzacționare

Uneori, o ușoară reformulare a enunțului poate avea implicații masive și ar trebui să urmărim cu atenție această frază: ”va acționa după caz ​​pentru a susține expansiunea”. Aceasta a fost văzută ca o „promisiune” de a anunța mai multe reduceri de dobândă și eliminarea acesteia ar putea avea consecințe majore. Indicii bursieri nu ar fi impresionați în timp ce dolarul ar putea avea de câștigat în urma unei astfel de modificări.

Retragerea promisiuni de a acționa ar fi aspectul cu cel mai mare potențial de mișcare al pieței din timpul ședinței de astăzi. Sursa: federalreserve.gov

Dacă Fed va face această modificare, este aproape o certitudine faptul că Powell va fi întrebat despre acest aspect în timpul conferinței de presă. Este foarte posibil ca afirmația să rămână în general neschimbată, dar Powell ar putea sugera o pauză în ciclul de relaxare în timpul conferinței de presă. Decizia de dobândă va avea loc la 20:00 ora României și conferința va începe 30 de minute mai târziu.

CITESTE SI:  ROMGAZ, cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din România, devine Membru Asociat al ARIR

2. Vor fi mai multe voturi împotriva reducerii?

Presupunem că reducerea de dobândă este o „certitudine”, dar nu toți membrii FOMC sunt fani ai măsurilor de relaxare. Majoritatea celor din tabăra hawkish nu au drept de vot în 2019, așa că presupunem că vor fi din nou doar 2 voturi împotriva reducerii. În cazul în care există un alt dezacord, o pauză mai lungă a reducerilor de dobândă ar fi mai probabilă cu consecințe similare celor evidențiate în paragraful de mai sus.

Un alt vot împotriva reducerilor de dobândă ar putea aduce motive de îngrijorare pentru piețe. Sursa: federalreserve.gov

3. Urmează QE4 sau nu?

În timp ce ședința de astăzi se referă în special la ratele dobânzilor, piețele se concentrează, de asemenea, pe operațiunile din bilanț care s-au intensificat în ultima perioadă. Fed susține că aceasta este o situație pur tehnică și nu trebuie privită ca o expansiune a masei monetare, dar nu toată lumea este convinsă. Powell va fi întrebat despre acest subiect în timpul conferinței de presă. În cazul în care acesta va decide să indice spre anumite valori țintă din bilanț, s-ar putea interpreta drept o mișcare dovish.

Fed a început să injecteze pe piață sume mari – unul dintre motivele slăbiciunii recente a dolarului american. Sursa: Bloomberg, XTB Research.

Analiză tehnică

US500

US500 se află, din nou, la maxime istorice înaintea deciziei FOMC. În cele două ocazii precedente, Fed nu a reușit să susțină raliul, chiar dacă a anunțat reduceri de dobânzi și a promis mai multe reduceri. Trebuie să ne întrebăm cum va reacționa piața dacă Fed va anunța o reducere dar va semnala o pauză a măsurilor de relaxare … Cel mai apropiat suport se află la 2960.

Sursa: xStation5

Descoperă analizele de piață realizate de analiștii XTB România

EURUSD

EURUSD a dezvoltat un raliu semnificativ în ultima perioadă, bazându-se pe injecțiile de lichiditate ale FOMC și pe speranțele legate de Brexit. Cu toate acestea, trebuie să menționăm că piața a respectat pe structura Overbalance și, din această perspectivă, perechea rămâne într-o tendință descendentă. Nivelurile de urmărit astăzi sunt: ​​1.1075 (suport) și 1.1180 (rezistență)

Sursa: xStation5

Analiză efectuată de XTB Online Trading.


 

[ajax_load_more]