BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Lichiditate scăzută și evoluții mixte la BVB. Acțiunile Tesla continuă să se deprecieze

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

A fost o nouă zi cu evoluții mixte pentru indicii Bursei de Valori, însoțită de o lichiditate foarte scazută, de doar 4,47 milioane euro. Conform casei de brokeraj Prime Transaction, variatiile au fost cuprinse intre -1,27% pentru BET-NG si +0,90% in cazul BET-TR.

Evolutia indicilor de azi trebuie privită in contextul in care titlurile OMV Petrom (SNP) au trecut in data ex-dividend. Pretul teoretic de revenire, calculat ca diferență intre prețul din inchiderea de ieri si valoarea brută a dividendului, a fost de 0.3530 lei/actiune. Cum titlurile SNP au inchis la 0,3590 lei/actiune, indicii total return au primit un aport pozitiv din partea evolutiei de azi a actiunilor OMV Petrom (SNP),” se mai arată in analiza Prime Transaction.

Din cadrul indicelui BET se remarcă evoluția bună a actiunilor Purcari Wineries (WINE) care au avansat cu 2,38%, și a actiunilor MedLife (M) care au avut o evolutie buna si o lichiditate in crestere.

Tranzactiile pe piata principala ale societatilor din componenta indicelui BET

La nivel european indicii DAX si FTSE 100 au inchis in crestere 0,21% respectiv 0,07%, in timp ce indicele francez CAC 40 s-a depreciat cu 0,12%, FTSE MIB cu 0,61% iar STOXX600 cu 0,08%.

Peste ocean, în timp ce, în general, acțiunile s-au bucurat de un bun în 2019, a fost un an dificil până acum pentru investitorii Tesla, piața aflându-se aproape continuu într-un declin constant. Prețul a scăzut drastic la sfârșitul săptămânii trecute, iar sesiunea de vineri a adus un declin de aproape 8%, iar în aceasta după-amiaza se așteaptă o depreciere de 4%, precizează o analiză a brokerilor de la XTB Online Trading.

Slăbiciunea recentă pare să fie legată de o opinie pesimistă a unuia dintre analiștii Wedbush, o companie de consultanță și investiții financiare care a declarat că are „preocupări majore cu privire la planul de creștere al firmei.”

CITESTE SI:  Bittnet închide cu succes plasamentul privat al Fort SA, compania de cybersecurity din cadrul grupului

„Cu o situație de tip ”Cod roșu” în cadrul Tesla, Musk & Co. se extinde în domeniul asigurărilor, al taxiurilor robotizate și al altor proiecte Sci-Fi, în timp ce compania ar trebui să fie orientată preponderent asupra susținerii cererii de bază pentru Model 3 și a simplificării modelului său de afaceri și a structurii de cheltuieli, întrucât, în opinia noastră, par să se apropie vremuri tulburi”, a declarat analistul Wedbush, Daniel Ives într-o notă către investitori, a concluzionat analiza XTB.

Însă, volatilitatea piețelor care a inceput o dată cu razboiul comercial dintre SUA si China pare să se domolească în ultimele 2 sesiuni, dar lucrurile nu au stat pe loc. Claudiu Cazacu, Chief Strategist in cadrul XTB a precizat:

Situația evoluează, iar direcția nu este una liniștitoare pentru investitori. Deși au fost temperate la scurtă vreme, unele dintre măsurile luate împotriva Huawei de către SUA au deja efect, o altă consecință nefavorabilă potențial importantă pe termen mediu și lung fiind incertitudinea în aprovizionarea cu echipamente și actualizarea părții logice a acestora.

Potrivit agenției de știri Nikkei, companiile americane se confruntă cu replica Chinei în cadrul războiului comercial. Nervozitatea este ridicată și miza poate fi majorată de semnalul pe care îl dă vizita președintelui Xi la o fabrică ce folosește metale rare: elementele utilizate în autovehicule electrice, baterii și chiar și avioane de luptă sunt importate masiv de către SUA. Pregătirea pentru un conflict de lungă durată se poate deduce și din cele mai recente măsuri fiscale anunțate de China: scutiri de taxe pentru producătorii de componente electronice și software pentru cip-uri (procesoare).

Foto credit: Dreamstime


 

[ajax_load_more]