BET
14733.55
0.31%
BET-TR
30419.12
0.31%
BET-FI
57517.66
-1.29%
BETPlus
2187.41
0.29%
BET-NG
1077.29
0.37%
BET-XT
1270.12
0.22%
BET-XT-TR
2592.69
0.22%
BET-BK
2760.39
0.09%
ROTX
32820.77
0.21%


Liră sterlină, a doua cea mai performantă monedă în luna iulie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Liră sterlină se menține pe linia de plutire în raport cu dolarul american, care continuă să traverseze o perioadă tumultoasă. Dolarul american a scăzut luni, pe măsură ce investitorii așteaptă publicarea rapoartelor privind perspectivele economice la nivel mondial și a rezultatelor financiare ale companiilor din SUA pentru a evalua dacă optimismul prezent în ultima perioadă în piețe este justificat.

Dolarul a încheiat vineri a treia săptămână de corecție, pe măsură ce investitorii s-au reorientat către monede mai riscante, presupunând că mare parte din impactul pandemiei a trecut deja. În plus, indicele dolarului american bate pasul în retragere astăzi, la momentul scrierii, pierzând aproximativ 0,40% și tranzacționându- se la 96,216.

Secvența descendentă a dolarului american ar putea continua, ceea ce sprijină monedele de pe piețele emergente, dar și monede majore precum lira sterlină.

Scenariul de bază pare să devină o tendință din partea piețelor de a ignora deteriorarea situației pandemiei în anumite țări emergente și state din SUA. Atenția investitorilor pare să fie îndreptată mai degrabă către direcția în care se îndreaptă activitatea economică, și nu către starea acesteia. Optimismul este în continuare susținut de speranțele traderilor că stimulentele fiscale și monetare vor continua, oferind un context favorabil pentru extinderea mișcării de recuperare a piețelor.

În plus, speranțele legate de dezvoltarea medicamentelor și a vaccinurilor sprijină, de asemenea, apetitul pentru risc. La fel și indicatorii economici care au arătat până în prezent o revenire a economiei după perioada blocajelor.

CITESTE SI:  Romcarbon semnează un parteneriat pentru dezvoltarea unor noi activități de reciclare

Din punct de vedere tehnic, pe graficul D1, lira sterlină se află foarte aproape de media mobilă de 200 de zile, în vecinătatea pragului de la 1,27. Moneda a fost impulsionată de sentimentul îmbunătățit față de risc și de stimulentele fiscale puternice anunțate recent de autorități. Acest mediu a favorizat evoluția lirei sterline, care a câștigat aproape 2% în această lună în raport cu dolarul.

După coroana norvegiană, moneda britanică înregistrează cea mai bună performanță în iulie, pe măsură ce investitorii s-au reorientat către active mai riscante, precum acțiunile.

Modul în care prețul va reacționa în zona 1,27 poate fi relevant pentru direcția lirei pe termen scurt. O spargere ar putea deschide drumul către maximele locale atinse în iunie la 1,28145, în timp ce un ricoșeu descendent ar putea împinge perechea către zona 1,25200 care este susținută de o retragere Fibonacci de 61,8% din impulsul descendent de la începutul lunii mai.

Totuși, trebuie să reținem că moneda britanică rămâne puternic corelată pozitiv cu performanța acțiunilor globale, dar, în același timp, ieșirea din UE a Marii Britanii continuă să fie un factor de risc major, care limitează potențialul de creștere al lirei.


 

[ajax_load_more]