BET
14109.9
-0.95%
BET-TR
28867.37
0.5%
BET-FI
52704.15
0.34%
BETPlus
2099.33
-0.84%
BET-NG
1052.07
-1.12%
BET-XT
1216.71
-0.69%
BET-XT-TR
2466.81
0.5%
BET-BK
2611.46
0.08%
ROTX
30962.23
0.77%MedLife intră în acționariatul Provita prin preluarea a 51% din pachetul de acțiuni

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, continua sa isi dezvolte infrastructura medicală si anunta semnarea unui nou parteneriat prin preluare a 51% din actiunile Grupului Provita. Tranzactia marcheaza consolidarea serviciilor de diagnostic si tratament la nivel national.

Cu o experienta de peste 11 ani pe piata de servicii medicale private, Grupul Provita s-a impus printr-o dezvoltare sustinuta in special in Bucuresti.

Astfel, potrivit reprezentantilor companiei, la nivel de Capitala Grupul Provita este prezent cu un spital multidisciplinar, doua centre de imagistica dotate cu tehnologie de ultima generatie, un laborator in care pot fi prelucrate o gama larga de analize si teste medicale, dar si un centru de instruire in terapia durerii, singurul din Europa Centrala si de Est, aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy.

In perioada imediat urmatoare, Provita se va dezvolta si in alte orase mari din tara, primul oras vizat fiind Suceava unde Grupul va inaugura o clinica specializata, ariile cheie fiind terapia interventionala a durerii si screeningul complet privind patologia sanului.

De asemenea, Grupul Provita urmeaza sa isi extinda operatiunile din Capitala prin lansarea unui nou spital medical privat, planificat pentru primavara anului 2023.

Noul spital, aflat in faza finala de executie va avea o suprafata de aproximativ 25 000 mp, 8 sali de operatii, 110 paturi, un centru de imagistica de ultima generatie si un centru oncologic integrat de diagnostic, tratament si recuperare, permitand astfel pacientilor, atat adulti cat si copii, acces facil la serviciile medicale de excelenta.

Potrivit reprezentantilor companiei, Grupul Provita a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri in valoare de 74 milioane RON.

Continuam sa fim atenti la nevoile pacientilor si sa raspundem cu solutii medicale complexe, pentru a contribui in mod sustinut la imbunatatirea sanatatii acestora.

In acest sens, parteneriatul strategic cu Grupul Provita este un pas important pe care il facem pentru a completa reteaua noastra cu echipe medicale de excelenta, dar si pentru a integra servicii de preventie, diagnostic si tratament la cele mai inalte standarde.

Pacientii nostri au nevoie de un sistem complet de servicii medicale, la care sa aiba acces rapid si eficient pentru a avea grija de sanatatea lor, dar mai ales pentru a preveni cele mai frecvente boli”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

CITESTE SI:  Agroserv Măriuța raportează o creștere a vânzărilor cu 23% în primul semestru din 2023, până la 36,3 mil de lei

Ca urmare a finalizarii acestei tranzactii, echipa existenta de management precum si fondatorii isi vor pastra atributiile si, lafel ca si in cazul celorlalte achizitii anuntate de MedLife, vor fi in continuare responsabili de dezvoltarea si extinderea operatiunilor medicale Provita ca parte din strategia grupului MedLife.

Nevoile pacientilor si modul in care raspundem acestora – printr-o abordare multidisciplinara si empatica a actului medical, stau la baza activitatii Grupului Provita.

Ne bucuram sa gasim in MedLife un partener strategic care se aliniaza acestei viziuni si alaturi de care vom continua sa ne urmarim obiectivul principal de a construi in urmatorii ani o retea de centre cu servicii medicale complexe, pentru un numar cat mai mare de pacienti atat din Bucuresti, cat si din celelalte mari orase din tara”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Provita.

Parteneriatul cu Grupul Provita reprezinta inca o etapa de dezvoltare, parte din strategia de business, pe care ne-am asumat-o si am adus-o in atentia actionarilor nostri inca de la inceputul acestui an – consolidarea serviciilor de diagnostic si tratament pentru a veni in intampinarea pacientilor nostri in cat mai multe centre medicale in toata tara.

Este cea de-a 13-ea tranzactie anuntata anul acesta, o premiera pe piata de servicii medicale private din Romania, si avem incredere ca toate aceste noi parteneriate vor ajuta nu doar la consolidarea pietei, dar vor fi un avantaj major pentru a creste accesul la servicii medicale de calitate la nivel national” a declarat Mihai Marcu, Presedinte & CEO MedLife Group.

Tranzactia a fost asistata de compania de audit international Mazars si firma de avocatura Mitel & Asociatii pentru MedLife, si de compania de avocatura Popovici Nitu, Stoica & Asociatii, prin Silviu Stoica, si Wise Way Advisors, prin Alexandru Medelean, din partea vanzatorilor.

Odata cu finalizarea acestei achizitii, Grupul MedLife, va ajunge la un numar de 47 de tranzactii, fiind operatorul cu cel mai mare portofoliu de companii medicale romanesti integrate in grup. Compania va continua sa investeasca in dezvoltarea infrastructurii din Romania, ultima tranzactie anuntata fiind cea pentru platforma digitala de tip integrator, SanoPass.