BET
14706.13
0.28%
BET-TR
30364.62
0.28%
BET-FI
58019.18
0.14%
BETPlus
2183.63
0.23%
BET-NG
1076.72
0.44%
BET-XT
1267.85
0.21%
BET-XT-TR
2588.2
0.21%
BET-BK
2759.02
0.23%
ROTX
32731.52
0.34%


MedLife raportează o creștere cu peste 25% a cifrei de afaceri după primele nouă luni, dar rezultatul net este afectat puternic de costul finanțării

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania, a raportat astăzi rezultatele financiare aferente celui de-al treilea trimestru al anului in curs.

Astfel, in primele nouă luni ale anului, compania a inregistrat o cifră de afaceri pro-forma de 1,66 miliarde RON, in creștere cu 25,4% față de aceeasi perioadă a anului precedent, datorită creșterii din toate liniile de afaceri ale Grupului, precum și achizițiilor finalizate in 2022 si 2023.

Cu toate acestea, Grupul a inregistrat cheltuieli operaționale în crestere de 26,2% ceea ce a condus la scăderea rezultatului operațional cu 19,5% in perioada de 9 luni incheiată la 30 septembrie 2023 comparativ cu 2022, de la 95,44 mil RON in 2022 la 76,80 mil RON la 30 septembrie 2023.

Pe fondul dublării cheltuielilor financiare, profitul net a inregistrat o scădere de 93%, de la 56.84 mil lei in primele noua luni din 2022 la 3.8 mil lei in 2023.

Rezultate financiare Medlife. Sursa BVB

Principalele divizii ale Grupului care au inregistrat cresteri semnificative, in perioada ianuarie – septembrie 2023, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, sunt clinicile, cu un avans de 36%, spitalele, cu un avans de 28%, divizia corporate, cu un avans de 16% si laboratoarele, cu un avans de 12%.

Orientarea graduala a companiei din ultimii ani de la servicii de preventie catre servicii medicale spitalicesti si oncologie a dus la o rezilienta mai mare a grupului indiferent de situatia macroeconomica.

La nivel de Grup, trimestrul 3 s-a remarcat prin inaugurarea a doua noi centre de oncologie in Braila si Valcea, sub umbrela Neolife. Aceasta extindere a fost insotita si de alte investitii semnificative ale Grupului in domeniul oncologiei, incluzand achizitia unui echipament de radioterapie si modernizarea unui alt echipament, in centrele existente din Brasov si Sibiu.

De asemenea, compania a continuat consolidarea diviziei de spitale, prin investitii considerabile in unitati, precum Spitalul Nord din Pipera, programat sa fie inaugurat la sfarsitul lunii noiembrie.

Cu o infrastructura impresionanta, noul spital va avea o suprafata de 20.000 mp si se va concentra pe chirurgie cardiaca, interventionala si cardiologie de top cu accent deosebit pe domeniul oncologic.

CITESTE SI:  Claudiu Cazacu, XTB România: Sectorul retail confirmă, din nou, creșterea de Black Friday

Pe langa dezvoltarea infrastructurii oncologice, MedLife a investit si in echipamente de ultima generatie in numeroase spitale din tara, cum ar fi Medical Park din Bucuresti, Humanitas din Cluj, Spitalul MedLife din Brasov sau Polisano din Sibiu, imbunatatind astfel capacitatile medicale in aceste unitati.

Evolutia Grupului MedLife reflecta o crestere continua si durabila in timp a performantei financiare si a activitatilor noastre operationale.

Evaluand atent piata, observam un consum sustinut al serviciilor medicale MedLife, chiar daca piata locala nu mai inregistreaza cresteri precum in anii precedenti.

Decizia noastra strategica de a investi in oncologie si in spitale, sectoare mai putin afectate de fluctuatiile economice, sta la baza optimismului nostru ca vom culege pe deplin roadele investitiilor noastre in anii urmatori.

Ramanem, asadar, constanti in angajamentul nostru fata de performanta si nevoile pacientilor, indeplinind cerintele in continua schimbare ale pietei”, a declarat Mihai Marcu, presedinte si CEO MedLife Group.

Perspective pentru perioada urmatoare: finalizarea investitiilor incepute in zona de dezvoltare organica si tehnologizare

In ceea ce priveste perspectivele pentru viitorul apropiat, compania continua sa puna accent pe consolidarea marjelor de profitabilitate dupa investitii mari in proiecte organice.

In ceea ce priveste achizitiile, MedLife are o abordare mai prudenta dar actioneaza in functie de circumstantele si tendintele actuale de pe piata.

Prioritatile strategice ale reprezentantiilor Grupului includ inaugurarea Spitalului Nord in perioada imediat urmatoare, apoi continuarea dezvoltarii proiectului MedLife Park si deschiderea unor noi unitati medicale in regiunea Olteniei si in Vestul tarii.

In prezent, Grupul MedLife detine cea mai mare retea de diagnostic si tratament din Romania. Peste 6 milioane pacienti unici au apelat pana acum la servicii de preventie, wellness, tratament si spitalizare in unitatile MedLife, iar peste 800.000 de angajati beneficiaza de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.