BET
14878.44
0.39%
BET-TR
30715.47
0.37%
BET-FI
57069.97
-0.06%
BETPlus
2209.01
0.36%
BET-NG
1089.31
0.54%
BET-XT
1282.68
0.42%
BET-XT-TR
2618.16
0.41%
BET-BK
2797.62
0.47%
ROTX
32993.3
-0.08%


Meta Estate Trust beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Meta Estate Trust (MET), companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, listată la Bursa de Valori București (BVB) beneficiază, din data de 26 ianuarie, de serviciile de Market Maker al Emitentului oferite de BRK Financial Group.

Compania este listată pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționare al BVB, din anul 2022. La data de 31 ianuarie 2023, capitalizarea companiei Meta Estate Trust era de 79,72 milioane lei.

Încă de la listarea Meta Estate Trust pe piața AeRO a BVB, în urmă cu cca. 5 luni, preocuparea constantă a managementului companiei a fost să ne ținem angajamentele față de investitori și să ne dezvoltăm permanent.

În această perioadă am realizat investiții cu potențial ridicat și am încheiat exit-uri cu randamente peste media pieței. Ne dorim ca, în continuare, să fim unul dintre cei mai atractivi emitenți pentru acționarii existenți, dar și pentru potențiali investitori.

Prin urmare, în line cu strategia noastră de până acum, ne bucurăm să anunțăm parteneriatul cu BRK Financial Group pentru implementarea programului de Market Making.

Suntem încrezători că acesta va sprijini lichiditatea companiei pe piața de capital și va aduce plus valoare pentru acționarii MET” a declarat Oriol Casellas Deig, CEO al Meta Estate Trust.

Acțiunea MET este a 14-a acțiune a unui emitent listat la Bursă pe Piața Reglementată pentru care echipa BRK Financial Group oferă servicii de Market Maker al Emitentului.

Numărul total de instrumente financiare listate pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 21.

CITESTE SI:  XTB începe să ofere dobândă și pentru fondurile neinvestite în lei

Parametrii specifici aplicabili activității de Market Maker al Emitentului efectuată de BRK Financial Group pentru acțiunile Meta Estate Trust sunt disponibili AICI.

Ne bucurăm că am semnat un nou contract în cadrul programului Market Makerul Emitentului cu Meta Estate Trust și ne propunem ca rezultatele acestui parteneriat să fie cât mai vizibile într-un timp cât mai scurt, în sensul îmbunătățirii lichidității din toate unghiurile (volumul tranzacționat, numărul de tranzacții, adâncimea pieței și spread-ul de tranzacționare).

În acest fel subliniem angajamentul continuu al BRK Financial Group față de piața de capital și apreciem încrederea companiei în expertiza noastră”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

Creșterea lichidității rămâne un obiectiv important și în acest an pentru Bursa de Valori București, iar parteneriatul dintre Meta Estate Trust și BRK Financial Group pentru servicii de Market Maker al Emitentului reprezintă un indicator care ne arată angajamentul emitenților în vederea creșterii performanței pe piața de capital din România.

Mă bucură faptul că, la mai puțin de 6 luni de la listarea la bursă, Meta Estate Trust a ales să beneficieze de servicii de Market Maker al Emitentului pentru creșterea evaluării și poziționării în piață.

Vedem o deschidere din ce în ce mai mare din partea emitenților pentru acest tip de serviciu și privim cu încredere la evoluția segmentului de Market Maker care sprijină dezvoltarea pe termen lung a pieței de capital locale”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.