BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Nicolescu, CNIPMMR: avem nevoie de un Prim Ministru cu pregatire si experienta manageriala

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

‘Este imperativ necesar ca Primul Ministru sa aiba pregătire şi experienţă managerială, se vehiculeaza numele unor persoane care au condus trei copii într-o şcoală sau nu au condus nimic’ a declarat, luni, Ovidiu Nicolescu, preşedintele de onoare al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„Noi avem marea problemă în România că la noi ajung să conducă oameni care nu au nicio pregătire managerială. În ale ţări nu există să ocupi posturi de manager fără evaluări profesioniste. Uitaţi-vă şi acum. Se vântură, se agită nume de persoane care să devină prim-miniştri şi dacă vă uitaţi în CV-ul unora sunt persoane care au condus trei elevi într-o şcoală sau nu au condus nimic şi îi punem să conducă Guvernul României. Nu se poate aşa ceva. Este foarte important cei care conduc să aibă pregătire şi pe măsură ce înaintezi în ierarhia managerială să aibă şi experienţă managerială. Nu putem lăsa să înveţe oamenii management pe spinarea acestei ţări. Este foarte important”, a spus Ovidiu Nicolescu.

CITESTE SI:  Banca Transilvania primește rating investment grade din partea Moody’s

Acesta a mai declarat că în România, nivelul guvernanţei este pe ultimul loc din Europa, de vreo 6 ori mai mic decât media europeană, este cauzat tocmai de faptul că posturile din administraţie au fost ocupate de oameni care nu au pregătire managerială, iar totul trebuie să înceapă cu evaluarea managerilor din sistemul public.

„Toţi managerii din sistemul public trebuie evaluaţi, au sau nu au calităţi. Care au calităţi să rămână foarte bine. Care nu au, dar au potenţial, să îi trimitem la şcoli. Care nu au şi nu au nici potenţial, să facă altceva. Să facă altceva pentru că orice manager dacă conduce 10 salariaţi şi nu are calităţile necesare, 10 lucrează prost, dacă conduce un minister toată ramura economică merge proastă, dacă conduce un guvern tot guvernul merge prost”, a afirmat Ovidiu Nicolescu. AGERPRES

Foto credit: Jakub Jirsák | Dreamstime.com