BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


Noi obligațiuni Vivre Deco, în valoare de 7 milioane de euro, debutează la bursă

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de mobila si decoratiuni din Europa Centrala si de Est, vine la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu a doua emisiune de obligatiuni, aproape dubla ca valoare fata de prima.

Cea de-a doua emisiune de obligatiuni, in valoare de 7 milioane de euro, se tranzactioneaza pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare al bursei, incepand cu 14 iulie, sub simbolul bursier VIV26E.

Capitalul atras de la investitorii din piata de capital este destinat cresterii cotei de piata si investitiilor in tehnologie si automatizari. In total, compania a atras prin piata de capital incepand cu martie 2020, prin intermediul celor doua emisiuni de obligatiuni, suma de 10,45 milioane de euro.

Ne bucuram ca piata de capital romaneasca sustine planurile de crestere ale Vivre Deco, atat in Romania, cat si in celelalte tari in care este prezenta. Anul trecut, in aprilie 2020, Vivre Deco lista prima sa emisiune de obligatiuni, intr-o perioada plina de incertitudini.

Listarea celei de-a doua emisiuni de obligatiuni Vivre, aproape dubla fata de prima, demonstreaza pe de o parte interesul si increderea pe care investitorii le au fata de compania si echipa Vivre, iar pe de alta parte arata deschiderea companiei pentru diversificarea surselor de finantare, folosind cu succes bursa in acest sens”, spune Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Statutul de companie publica pe care l-am obtinut odata cu listarea obligatiunilor si increderea pe care ne-au acordat-o investitorii in ultimii doi ani ne determina sa crestem in anii ce urmeaza intr-un ritm si mai accelerat, dar sustenabil. Viitorul este despre personalizarea experientei clientilor Vivre, adaptata nevoilor lor, iar tehnologia este principala parghie care ne va permite sa personalizam interactiunile digitale la infinit, fara limitari de ordin fizic.

Ne dorim sa devenim treptat cel mai important marketplace pe categoria de home & deco in regiunea din care facem parte. Acest demers necesita capital, eforturi si resurse importante pe toate palierele, insa suntem pregatiti sa inovam si sa facem tot ceea ce tine de noi pentru a ne atinge obiectivele”, spune Monica Cadogan, cofondator si Director General al Vivre Deco.

Listarea obligatiunilor vine dupa ce Vivre Deco a incheiat un plasament privat in aprilie 2021, prin care a atras fonduri in valoare de 7 milioane euro necesare dezvoltarii. Un numar de 89 de investitori au subscris in cadrul plasamentului, dintre care 5 investitori calificati si 84 de investitori de retail (4 persoane juridice romane, 76 persoane fizice romane si 4 persoane fizice straine).

Emisiunea include un numar de 14.000 de obligatiuni, cu o valoare nominala de 500 de euro. Obligatiunile au o dobanda anuala de 5,5%, cu plata semestriala, scadenta la 5 ani de la data emiterii, respectiv 21 aprilie 2026. Plasamentul privat si listarea obligatiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille, Consultant Autorizat.

CITESTE SI:  AROBS estimează o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 500 milioane de lei în 2024

De astazi, bursa ne ofera un decor proaspat odata cu listarea celor mai noi obligatiuni Vivre Deco. Dupa un alt debut intamplat zilele trecute la bursa noastra, am putea spune ca aceasta saptamana este dedicata casei. Fie ca e vorba despre constructia de locuinte, fie despre decorarea lor, investitorii la Bursa de Valori Bucuresti au acum acces facil si diversificat la noi instrumente pentru a capta oportunitatile pe care le ofera oricare dintre aceste doua domenii”, spune Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Directorul General Adjunct al TradeVille.

Prima emisiune de obligatiuni Vivre Deco, in valoare de 3,45 milioane de euro, se tranzactioneaza la bursa din 10 aprilie 2020 sub simbolul bursier VIV25E. Compania nu exclude derularea de noi operatiuni de finantare prin piata de capital in perioada 2021-2025.

Vivre Deco a fost fondata in anul 2012 in Romania, iar in 2013 a inceput un amplu proces de extindere la nivel regional, ajungand in 2019 sa fie prezenta in 9 tari: Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Croatia, Slovacia, Slovenia, Cehia, Grecia. In prezent, Vivre este unul dintre principalii comercianti de produse Home & Deco in pietele in care activeaza, canalul de vanzari fiind exclusiv online.

Conform analizelor de piata efectuate de emitent, Vivre se afla printre cei mai importanti 5 jucatori din principalele piete in care isi desfasoara activitatea, in Romania, Bulgaria, Ungaria si Croatia.

Compania a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri neta de 295,2 milioane lei, o crestere de 50% comparativ cu anul precedent (2019: 196,8 milioane lei).

Potrivit companiei, cresterea cifrei de afaceri a fost determinata atat de cererea mai ridicata din partea clientilor existenti si a celor noi, cat si de cresterea interesului pentru cumparaturile online in general.

Profitul net a crescut de la 3 milioane lei in 2019, la 7,4 milioane lei in 2020. Cresterea profitabilitatii a avut loc ca urmare a economiilor de scara, datorita volumelor mai mari.

Pe termen scurt si mediu, Vivre Deco isi propune reinvestirea profitului net pentru cresterea cotei de piata si pentru imbunatatirea experientei de cumparare a clientilor existenti. Compania nu prevede plata de dividende pe termen scurt si mediu.

La finalul anului trecut, numarul mediu de angajati la nivel de grup (Vivre Deco si Technologies by Vivre) era de 279. Actionarii companiei sunt Neogen SA cu 50%, Advisory Delta cu 45% si Nagy Vajda Andras Peter (Director Tehnic Vivre) cu 5%.