BET
16012.52
0.78%
BET-TR
33219.58
0.78%
BET-FI
58288.53
0.01%
BETPlus
2376.72
0.74%
BET-NG
1149.54
0.55%
BET-XT
1370.09
0.65%
BET-XT-TR
2810.46
0.65%
BET-BK
3005.58
0.6%
ROTX
35742.83
1%O nouă emisiune de obligațiuni Bittnet Systems intră astăzi la tranzacționare la BVB

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Bittnet Systems (simbol bursier BNET), prima companie din sectorul IT listata pe Piata Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), listeaza vineri, 2 februarie 2024, o noua emisiune de obligatiuni la bursa, in valoare de 10 milioane de lei.

Instrumentele nou emise de Bittnet se vor tranzactiona pe Piata Reglementata a BVB, sub simbolul BNET28. Alaturi de emisiunea de obligatiuni listata astazi, Bittnet mai are listate inca doua emisiuni de obligatiuni la BVB denominate in euro si moneda nationala (simboluri: BNET26E si BNET27A). Cele trei emisiuni de obligatiuni au o valoare cumulata de aproximativ 25 milioane lei.

Emisiunea de obligatiuni a fost realizata in urma unei oferte publice de vânzare desfasurata in perioada 27 noiembrie – 12 decembrie 2023. Bittnet Systems a emis 100.000 de obligatiuni corporative, negarantate, denominate in lei, cu valoare nominala de 100 lei, maturitate de 4 ani si 6 luni si scadenta pe 15 iunie 2028.

Similar cu mecanismul ofertei precedente BNET27A si pentru oferta de obligatiuni BNET28, investitorii au putut subscrie in interval de pret, intre 94 si 106 lei, similar cu mecanismul de price discovery de la ofertele de actiuni, iar Emitentul a decis inchiderea ofertei la pretul egal cu valoarea sa nominala.

Rata dobânzii este fixa, de 9,6% pe an, platibila trimestrial prin Depozitarul Central. Fondurile vor fi utilizate pentru asigurarea nevoilor generale de finantare ale grupului.

Având in vedere interesul semnificativ aratat de investitori pentru acesta oferta prin subscrierea sa in proportie de 180%, avem in plan continuarea seriei noastre de obligatiuni prin acelasi mecanism. In consecinta, in functie de obtinerea aprobarilor necesare specifice ofertelor publice, ne propunem sa lansam o noua emisiune de obligatiuni in primul trimestru al anului 2024 in conditii similare cu cea pe care o listam astazi”, a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet.

Bittnet Systems a fost prima companie din sectorul IT listata la Bursa de Valori Bucuresti in anul 2015, iar in ultimii noua ani a devenit emitentul care a accesat periodic instrumentele de finantare pe care piata de capital din România le pune la dispozitie pentru dezvoltare, cresterea vizibilitatii si extindere.

De la o capitalizare de 8 milioane de lei la debutul tranzactionarii, Bittnet Systems are astazi o evaluare din partea investitorilor de 174 milioane de lei, iar actiunile sale sunt incluse in indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului international de indici FTSE Russell”, a declarat Adrian Tanase, Director General al Bursei de Valori Bucuresti.

CITESTE SI:  Safetech Innovations semnează un contract semnificativ pentru furnizarea de produse de securitate cibernetică

Emisiunea de obligatiuni listata astazi la Bursa de Valori a fost realizata prin intermediul BRK Financial Group.

Realizam alaturi de Bittnet a 3-a emisiune de obligatiuni, prin plasament privat sau prin oferta publica, denominate in Euro sau RON si de o valoare nominala echivalenta in lei, de aproximativ 25 milioane lei.

Totodata este a 3-a emisiune pe care, impreuna cu Bittnet, o listam pe piata secundara in ultimele 12 luni. Daca ne uitam pe volumele de tranzactionare ale emisiunilor precedente deja listate, BNET26E si BNET27A, observam o lichiditate semnificativa a celor doua instrumente.

Este un semn ca investitorii sunt interesati de asemenea instrumente financiare, chiar si dupa oferta initiala”, a declarat Monica Ivan, Director General al BRK Financial Group.

Bittnet Systems a realizat in anul 2020 transferul pe Piata Reglementata a BVB, fiind primul emitent din sectorul IT prezent pe segmentul principal al bursei. In prezent, actiunile companiei Bittnet Systems sunt incluse in indicii FTSE Global Micro Cap ai furnizorului international de indici, FTSE Russell.

Emisiunea de obligatiuni care se va tranzactiona incepând de astazi, 2 februarie, la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul bursier BNET28, este a opta de la listare si pâna in prezent pentru companie. Dintre acestea, trei se afla la tranzactionare, celelalte fie fiind rascumparate anticipat, fie rambursate la maturitate.