BET
14214.4
0.74%
BET-TR
29078.79
0.73%
BET-FI
53588.62
1.68%
BETPlus
2114.01
0.7%
BET-NG
1058.08
0.57%
BET-XT
1227.02
0.85%
BET-XT-TR
2487.51
0.84%
BET-BK
2642.99
1.21%
ROTX
31278.73
1.02%OMV Petrom, cea mai mare companie listată la bursă, devine Membru ARIR

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

OMV Petrom (BVB:SNP, LSE:PETB), cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori București (BVB), din perspectiva capitalizării bursiere, devine Membru Asociat al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

Suntem mândri să ne alăturăm ARIR. Fiind printre primele companii listate din Romania cu un departament de Relații cu Investitorii (IR), am fost pionieri în ceea ce privește comunicarea și implicarea în piața de capital și ne dezvoltăm continuu activitățile din zona de IR.

Suntem încrezători că dialogul în cadrul ARIR va ajuta la răspândirea celor mai bune practici de comunicare și guvernanță corporativă și va facilita dezvoltarea unui cadru legislativ în domeniul piețelor de capital mai prietenos pentru investitori.

Nu în ultimul rând, prin eforturile noastre comune de a dezvolta piața locală de capital, sperăm să contribuim semnificativ la îmbunătățirea percepției investitorilor asupra României și la progresul spre atingerea obiectivului de a trece de la statutul de piață de frontieră la cel de piață emergentă,” a declarat Alina Popa, CFO OMV Petrom.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu activitate pe întregul lanț valoric al energiei: de la explorarea și producția de țiței și gaze, până la rafinare și distribuția de carburanți și, mai departe, la generarea de energie electrica, precum și comercializarea gazelor naturale și a energiei electrice.

CITESTE SI:  TeraPlast integrează soluții digitale complexe în fluxul său de procese și își propune să digitizeze 80% din procesele logistice

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom, Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

În doar 6 luni de la înființare, ARIR atrage un nou membru valoros, cu repere puternice de guvernanță corporativă și comunicare cu investitorii. Asocierea cu OMV Petrom, una dintre cele mai mari companii românești, ne onorează și întărește comunitatea de profesioniști în relația cu investitorii.

Eforturile de creștere a transparenței companiilor listate devin vizibile. Tot mai multe companii listate la bursă au început să se conformeze cu noile criterii ale metodologiei de evaluare a comunicării companiilor listate, notele finale vor fi publice la începutul anului următor pentru fiecare companie,” a declarat Daniela Serban, Preseinte ARIR.


 

[ajax_load_more]