BET
16947.98
0.5%
BET-TR
35164.99
0.5%
BET-FI
60482.43
0.6%
BETPlus
2503.39
0.47%
BET-NG
1212.49
0.75%
BET-XT
1444.24
0.52%
BET-XT-TR
2962.94
0.52%
BET-BK
3118.34
0.41%
ROTX
37227.85
0.51%


Optimismul pieței bursiere în rândul investitorilor de pe Wall Street e la cote maxime

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Acțiunile americane traversează o perioadă de indecizie după cel mai amplu raliu din ultimele nouă luni, care a fost stimulat de speculațiile cu privire la optimismul excesiv al investitorilor pe fondul unor evaluări foarte ridicate și a unor randamente în creștere ale obligațiunilor.

S&P 500 a încheiat sesiunea de luni cu un avans de 2,4%, marcând cea mai bună zi din iunie, pe măsură ce piețele au aprobat un al treilea vaccin COVID-19 în Statele Unite și după ce Camera Reprezentanților din SUA a dat undă verde pachetului de stimulente în valoare de 1.900 miliarde de dolari.

Senatul american va începe dezbaterea proiectului de lege al președintelui Joe Biden săptămâna aceasta, când democrații își propun să adopte legislația printr-o metodă denumită „reconciliere”, care ar permite adoptarea proiectului de lege cu o majoritate simplă.

Piețele reacționează după avansul amplu din sesiunea anterioară, în timp ce investitorii se întreabă dacă informațiile bune reprezintă de fapt vești negative în privința îngrijorărilor legate de creșterea inflației pe fondul planurilor uriașe de cheltuieli guvernamentale,

Optimismul pieței bursiere în rândul investitorilor de pe Wall Street a crescut aproape de niveluri care au semnalat probleme pentru acțiuni în trecut. Un indicator al optimismului evaluat de Bank of America se apropie de un prag care, în mod istoric, a fost negativ pentru acțiuni. Acesta indică alocarea medie recomandată către acțiuni de către strategi și este foarte aproape de declanșarea unui semnal de vânzare.

CITESTE SI:  Luna martie a fost a adus cea mai mare lichiditate pentru acțiunile TTS de când s-a listat

Corelația dintre randamentele reale și acțiunile din SUA a atins săptămâna trecută cel mai mic nivel din ultimii cinci ani. Această relație inversă puternică sugerează că randamentele titlurilor de stat ajustate la inflație au atins niveluri la care continuarea avansului ar putea determina corecții pe S&P 500, deoarece determină costuri mai ridicate ale împrumuturilor și diminuează atractivitatea altor active.

Deși ne aflăm în continuare în teritoriul negativ, US500 face eforturi de redresare după corecția suferită în presesiune. Totuși, potențialul de avans pare a fi limitat de o posibilă apariție a unei formațiuni Double Top în zona 3.910 puncte. În cazul în care vom vedea o testare a acelui prag, cotația ar putea să sufere o inversare, amplitudinea mișcării indicând către nivelul 3.850 puncte.