BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Pavăl Holding cumpără 24% din acțiunile grupului Promateris

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Grupul industrial romanesc Promateris, lider in Europa Centrala si de Est in productia de ambalaje cu impact de mediu redus, anunță intrarea in actionariatul societatii a celui mai reprezentativ vehicul de investitii de pe piata locala, Pavăl Holding.

Ca urmare a achizitiei instrumentelor financiare, procentul detinut din capitalul social al PROMATERIS S.A. este de 24,03%.

Investitia Paval Holding in grupul Promateris ne va ajuta sa ne consolidam pozitia de lider in regiunea Europei Centrale si de Est, sa ne dezvoltam strategic prin patrunderea pe noi piete, prin diversificarea portofoliului de productie si prin achizitii.

Preocuparea pentru sustenabilitate, inovare si valoare adaugata locala este impartasita de noii actionari, ceea ce ne va permite sa investim in continuare in cercetare-dezvoltare si sa identificam optiuni de extindere a lantului nostru de valoare, crescand gradul de circularitate al afacerii noastre.

Suntem increzatori ca experienta, know-how-ul si soliditatea financiara a Paval Holding vor avea un impact semnificativ asupra dezvoltarii Promateris, si un impact pozitiv la nivelul tuturor stakeholder-ilor si al comunitatilor in cadrul carora ne desfasuram activitatea”, spune Tudor Georgescu, Director General Promateris.

Promateris isi propune sa continue investitiile in dezvoltarea companiilor din grup, prin cresterea capacitatii de productie si prin investitii in diversificarea portofoliului de produse.

CITESTE SI:  Evoluții bursiere: Indicele BET menține un avans confortabil de la începutul anului. Creșteri și pentru indicii europeni

Analizam oportunitatea unor proiecte de M&A pentru a sustine cresterea EBITDA pentru perioada 2023-2025. Promateris va continua sa investeasca in vederea cresterii organice, prin dezvoltarea de produse cu valoare adaugata crescuta, ce au la baza activitatile de R&D din cadrul companiei.

Promateris va incepe si productia de materie prima pe baza de amidon de porumb, destinata productiei de ambalaje biodegradabile si compostabile.

Odata cu lansarea acestei linii de business, Promateris va fi prima companie din Europa de Est care produce materie prima pe baza de amidon de porumb, dezvoltand o serie de retete si proceduri proprii.

Ne bucuram ca prin intermediul acestei tranzactii Paval Holding isi largeste portofoliul de companii si totodata isi diversifica domeniile in care investeste.

Industria ambalajelor cu amprenta redusa de carbon este una atractiva si efervescenta, iar parteneriatul cu Promateris, liderul regional pe acest segment de piata, deschide o noua directie investitionala, strategica pentru grupul nostru.

Avem toata increderea ca impreuna vom reusi sa ducem Promateris in topul grupurilor industriale din Europa pe segmentul de ambalaje sustenabile”, declara Karina Paval, Vice Presedinte Paval Holding.