BET
14466.1
1%
BET-TR
29168.94
1%
BET-FI
55249.03
0.67%
BETPlus
2151.79
1.03%
BET-NG
1074.82
0.95%
BET-XT
1245.25
0.83%
BET-XT-TR
2494.8
0.83%
BET-BK
2660.78
0.54%
ROTX
31400.29
0.81%Perechea EURUSD tinde către noi minime pe fondul riscurilor la nivel european

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Key points:

Scăderea euro duce moneda la noi minime în cazul câtorva perechi, inclusiv în EURUSD și EURJPY, chiar dacă volatilitatea este puțin lentă, ca să nu spunem mai mult.

În alte știri, dolarul SUA se apropie sau chiar trece de nivelurile de străpungere deoarece a evitat recent o scădere la scară mare ce părea că e iminentă, punându-i pe gânduri pe traderii care se bazează pe impuls.

Scăderea recentă a euro se remarcă asemeni unui eveniment important, deși a fost o chestiune destul de lentă și care a implicat faptul că volatilitatea în opțiunile pentru EURUSD se apropie de niveluri scăzute record din toate timpurile pentru toate scadențele.

Euro este, de asemenea, pe punctul unor noi depășiri locale înspre scădere față de JPY și CHF, prima valută fiind puțin mai interesantă datorită volatilității recente surprinzătoare de pe piața de obligațiuni guvernamentale japoneze, unde randamentele au crescut recent.

EURGBP a avut, și ea, o tentativă către noi minime locale pe măsură ce Brexit-ul lui Nigel Farage s-a distanțat de provocarea directă a conservatorilor în alegerile din decembrie prin anunțarea faptului că unii candidați susținători ai Brexit-ului nu vor candida în regiunile clar conservatoare.

Președintele american Trump va ieși cu declarații curând după publicarea acestui articol și va agita piața cu comentarii, de bine sau de rău, despre negocierile pentru acordul comercial SUA-China.

CITESTE SI:  Perspectiva financiară pentru această săptămână va fi semnificativ influențată de decizia Rezervei Federale privind rata dobânzii

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell are programată o conferință de presă mâine, deci am putea avea toate condițiile pentru o mică intensificare a volatilității, mai ales pe măsură ce redresarea dolarului SUA după lichidarea recentă se apropie de un punct de înclinație către o mișcare mai amplă, dacă situația continuă.

Lichidarea globală a obligațiunilor a pus în umbră metalele prețioase, unde au avut loc depășiri ale nivelului inferior către finalul săptămânii trecute și unde două dintre puținele străpungeri se pot extinde către un teritoriu profitabil pentru o vreme în această piață în general schimbătoare pentru traderii care se bazează pe impuls.

Punctul culminant: EURUSD

EURUSD tinde către noi minime începând cu apropierea de noul minim pe 19 zile de vineri, prima depășire a pragului inferior către scădere pe termen scurt de atunci.

Fără îndoială, pe măsură ce mișcarea se confruntă cu valul mare anterior al redresării, pesimiștii au mai multe de dovedit, dar un eșec al nivelului 1.1000 și, cu acesta, un număr rotund, și zona Fibo de 61,8% ar putea pune perechea pe calea testării depline a minimelor sub-1.0900 – mai surprinzător decât la o distanță de 2ATR față de nivelurile actuale datorită intervalelor de tranzacționare foarte comprimate din ultima vreme.

Analiză efectuată de John Hardy Director Strategie FX, Saxo Bank


 

[ajax_load_more]