BET
14889.6
0.46%
BET-TR
30739.67
0.45%
BET-FI
57190.29
0.15%
BETPlus
2210.53
0.43%
BET-NG
1089.66
0.57%
BET-XT
1283.58
0.49%
BET-XT-TR
2620.07
0.48%
BET-BK
2797.19
0.45%
ROTX
33040.11
0.06%


Piața americană revine în teritoriu negativ în timp ce BVB se menține pe plus

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Indicele S&P 500 stagnează în timpul sesiunii de marți, după corecția amplă suferită în timpul primei zi a săptămânii. Sentimentul investitorilor a fost afectat de o serie de rezultate financiare mixte, precum și de noi temeri referitoare la progres în ceea ce privește stimulentul fiscal american.

Preocupările cu privire la creșterea numărului de cazuri din SUA pun presiune asupra pieței, dar sectorul tehnologic pare cel mai puțin expus. Având în vedere modul în care au evoluat marile companii de tehnologie, sezonul de raportări ar putea reprezenta o nouă oportunitate pentru a impulsiona piețele, în ciuda problemelor cauzate de pandemie.

Acțiunile au fost influențate în ultimele săptămâni de speculațiile cu privire la posibilitatea ca parlamentarii din SUA să aprobe un pachet de stimulente fiscale, însă, cu o probabilitate extrem de mică de realizare a acestui lucru înainte ca americanii să voteze pe 3 noiembrie. În acest context, investitorii căutau urmăreau perspectivele referitoare la starea economiei americane. Raportul Confernce Board privind încrederea consumatorilor din SUA a dezamăgit, situându-se sub nivelul estimat.

Numărul record de noi infecții din Statele Unite și din anumite state europene au trimis luni indicele bursier în apropierea minimelor din ultimele patru săptămâni. În același timp, indicatorul de frică de pe Wall Street, VIX, s-a menținut la cel mai înalt nivel în aproape două luni, din cauza incertitudinii referitoare la rezultatul alegerilor.

Candidatul democrat, Joe Biden, conduce în sondajele naționale, dar cursa este mult mai strânsă în anumite state cheie, care ar putea face diferența în ceea ce privește rezultatul alegerilor.

Analizând situația tehnică, observăm că indicele US 500 nu se află în cea mai bună situație. În ultima perioadă, s-a putut observa o secvență de minime și maxime în scădere, care au dus la o corecție extinsă a pieței. În general, amplitudinea secvențelor corective a fost cuprinsă între 2 și 3%, fiind urmate de perioade de consolidare. Având în vedere acest aspect, indicele s-ar putea afla la începutul unei noi secvențe descendente.

CITESTE SI:  Siemens raportează o creștere a veniturilor anuale cu 10% cu vânzări puternice în toate diviziile

Astfel, spargerea nivelului de susținere de la 3.397 de puncte ar putea reprezenta factorul declanșator. Dacă ne luăm după mișcările anterioare, scăderile ar putea trimite prețul către nivelul de susținere de la 3.322 de puncte, totuși, trebuie menționat că în drumul către pragul menționat anterior se află un nivel interesant de susținere pe termen scurt, la 3.362 de puncte, care a întrerupt scăderile în timpul sesiunii de ieri, astfel, ne putem aștepta la reacții din partea cumpărătorilor.

Analiză efectuată de Radu Puiu, Research Analyst XTB România

Pe Bursa de Valori Bucuresti, a doua ședință a săptămânii a avut evolutii pozitive pentru toti indicii. Variatiile au fost cuprinse intre 0.04% pentru BET-FI si 0.38% in cazul indicelui BET.

Valoarea tranzacțiilor a fost de 8,5 milioane euro, in scădere comparativ cu sedința precedentă. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent, asigurand circa un sfert din rulajul zilnic.

Din indicele BET, avem trei societati care s-au majorat cu peste un procent: Nuclearelectrica (SNN) 1.47%, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) 1.33% si Romgaz (SNG) 1.12%. Sphera Franchise Group (SFG) a inregistrat cea mai mare corectie, de 1.57%, urmat de Electrica (EL) care a scazut cu 0.89%.(Informatii furnizate prin intermediul Prime Transaction).