BET
15993.85
0.65%
BET-TR
33186.51
0.65%
BET-FI
57234.7
0.94%
BETPlus
2372.68
0.59%
BET-NG
1141.97
0.84%
BET-XT
1366.02
0.64%
BET-XT-TR
2802.63
0.64%
BET-BK
2973.65
0.47%
ROTX
35323.69
0.91%Piața globală a criptomonedelor depășește capitalizarea de 1.000 mld dolari pe masură ce Bitcoin bate record după record

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

• Bitcoin a depășit nivelul de 40.000 de dolari pentru prima dată

• Stellar a crescut cu 200% de la începutul anului

• US OCC spune că băncile pot emite plăți folosind monede stabile

• Capitalizarea totală a pieței criptomonedelor a depășit 1.000 de miliarde de dolari

Prețul criptomonedelor a crescut în această săptămână, deoarece cererea în creștere din partea investitorilor instituționali continuă să susțină optimismul pieței. Recent, mai multe instituții mari precum Mass Mutual, Square și PayPal au investit milioane de dolari în Bitcoin, în ciuda nivelurilor ridicate de preț.

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă a lumii, a atins un nivel record de 40.000 de dolari, în timp ce Ethereum și monedele alternative au continuat să performeze bine. Stellar a avut din nou cea mai bună săptămână dintre toate proiectele de top, crescând cu 200,00% la 0,39 USD.

Capitalizarea pieței LTC a depășit 6,7 miliarde USD. Piața criptomonedelor a atins o etapă incredibilă ca urmare a depășirii nivelului de 1.000 de miliarde de dolari în valoarea totală a pieței, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 190,0 miliarde de dolari, iar dominanța de piață a Bitcoin a crescut la 69,6%.

Prețul Bitcoin depășește în viteză nivelul de 40.000 USD

A fost o săptămână importantă pentru Bitcoin. Criptomoneda a depășit nivelul psihologic de 40.000 de dolari și pare a fi un raliu de neoprit. Nu am văzut practic nicio mișcare corectivă din decembrie 2020, deoarece rezistențele sunt foarte slabe. Mulți analiști consideră că raliul a fost atribuit creșterii cererii din partea investitorilor care speculează prin diferite strategii din industrie.

În plus, investitorii cu valoare ridicată, cumpărătorii instituționali precum investiția de 1 miliard de dolari a MicroStategy și alți investitori care urmăresc tendințele au contribuit la raliul în curs. Alți analiști cred că Bitcoin nu este nici pe departe aproape de potențialul său și ar putea ajunge la 50.000 de dolari pe termen scurt. De asemenea, „Volumul social” al BTC, care reflectă practic numărul de mențiuni al monedei pe rețelele de socializare, nu a atins încă nivelurile din decembrie 2017, ceea ce înseamnă că FOMO (Fear of Missing Out) este în scădere.

Sursa: cryptoticker.io

Sursa: xStation5

Volumul social BTC rămâne la niveluri relativ scăzute, ceea ce indică faptul că prețul Bitcoin ar putea să mai crească înainte de prima sa corecție majoră.

Bitcoin a atins ieri pragul de 40.000 de dolari pentru prima dată, ajungând la o capitalizare de piață de 742 miliarde de dolari. Astăzi se poate observa că mișcarea ascendentă este continuată și că prețul a depășit pragul de 41.200 USD. Bitcoin testează în prezent limita superioară a canalului ascendent.

CITESTE SI:  Safetech Innovations semnează un contract semnificativ pentru furnizarea de produse de securitate cibernetică

O spargere deasupra acestei limite ar putea declanșa o altă mișcare ascendentă către nivelul psihologic de 50.000 USD. Indicele de rezistență relativă (RSI) este deja în zona de supracumpărare, cu toate acestea, pe piața de creștere actuală, Bitcoin tinde să rămână în condiții de supracumpărare. Pe de altă parte, în cazul în care cumpărătorii nu reușesc să mențină impulsul curent, corecția descendentă poate fi în cărți. Cel mai apropiat suport este la 37.552 USD.

Stellar se apreciază cu 200% în decursul unei săptămâni

Recent, Stellar a devenit cel mai performant dintre cele mai importante criptomonede. Prețul a crescut cu peste 200% de la începutul anului, deoarece Ripple își pierde puterea. După ce SEC a dat în judecată Ripple, se pare că mulți investitori XRP și-au îndreptat atenția spre XLM ca o potențială alternativă.

De asemenea, Stellar pare să beneficieze de decizia recentă a OCC din SUA de a permite băncilor americane să utilizeze blockchain-uri publice și stablecoins susținute de dolari ca infrastructură de decontare în sistemul financiar. Băncile pot trata acum lanțurile publice ca infrastructuri similare SWIFT și stablecoin, cum ar fi valoarea stocată electronic.

La începutul acestei săptămâni, prețul a crescut după știrea că Stellar va ajuta guvernul Ucrainei să dezvolte o monedă digitală a băncii centrale (CBDC). Ulterior, oficialii ucraineni au anunțat că moneda XLM nu va juca niciun rol în CBDC, dar acest fapt, aparent, nu i-a împiedicat pe unii investitori să cumpere instrumentul.

Sursa: xStation5

Stellar a început anul cu un breakout tehnic deasupra unui canal paralel descendent. Prețul a crescut cu 200% și a atins rezistență de la 0,39 dolari. Astăzi se poate observa că o mișcare de corecție se desfășoară în acest moment, totuși, cumpărătorii au reușit să oprească scăderile la nivelul de suport de 0,25 USD. Dacă vânzătorii vor reuși să ducă prețul mai jos, atunci ar putea fi lansat un alt impuls descendent către nivelul de 0,18 USD. În caz contrar, prețul XLM poate urca rapid înapoi la maximul de 0,39 USD sau peste nivelul psihologic de 0,40 USD.