BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
Piata imobiliara va avea o crestere sustinuta si in 2017, cu procente cuprinse intre 5 – 7%

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Segmentul rezidenţial din Bucureşti urmează o tendinţă de crestere constanta cuprinsa între 5% şi 7% , se arată într-un studiu al dezvoltatorului proiectului New Residence finanţat de fondul de investiţii British Romanian Investment Partnership.

Potrivit reprezentanţilor companiei, pentru satisfacerea unei cereri ridicate, va fi nevoie de investiţii masive şi în anii următori.

Datele studiului arată că persoanele interesate de achiziţionarea unei locuinţe noi au devenit mult mai preocupate de calitatea imobilului, de la materialele de construcţie, până la facilităţile incluse. Cumpărătorii au înţeles valoarea investiţiei, preferând să plătească un preţ mai ridicat pentru o casă care le asigură garanţia unor condiţii optime de trai, pe termen lung. Mai mult decât atât, pentru a avea opinii avizate despre calitatea construcţiei, unii clienţi participă la vizite însoţiţi de specialişti în domeniu.

Alegerea unei locuinţe ţine cont de foarte multe criterii, însă perspectiva generală este aceea că românii sunt tot mai interesaţi ca nouă locuinţa să le ofere accesul rapid la o serie de facilităţi, care le uşurează şi simplifică viaţa. Astfel, de la spaţii comerciale, şcoli şi spaţii verzi situate în proximitatea casei, la locuri de parcare şi mijloace de transport în comun cât mai aproape de noua locuinţă, toate au devenit elemente esenţiale, pe care românii le iau în calcul atunci când decid să se mute în casă nouă, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES.

CITESTE SI:  Sipex raportează o cifră de afaceri de 69,3 milioane de lei, un avans de 10% față de perioada similară din 2023

Dacă până în 2010 apartamentele din blocuri vechi aveau preţuri mai ridicate decât apartamentele noi din cauza cererii foarte mari şi a deficitului de proiecte rezidenţiale noi, în ultimii ani, preţurile locuinţelor noi au început să crească în detrimentul celor vechi. Aceasta este şi o consecinţă a faptului că băncile evaluează locuinţele vechi la preţuri mai mici.

New Residence este un proiect dezvoltat în România de compania British Romanian Investment Partnership, parte a fondului de investiţii britanic ARDC (UK) Ltd. În prezent se lucrează la finalizarea lucrărilor în cel de-al doilea complex rezidenţial, situat în cartierul Drumul Taberei, după ce, în anul 2015 a fost inaugurat primul complex în localitatea Măgurele.

Foto: new-residence.ro