BET
15926.46
-0.54%
BET-TR
33043.53
-0.54%
BET-FI
58339.18
-0.34%
BETPlus
2364.53
-0.53%
BET-NG
1140.72
-0.65%
BET-XT
1364.01
-0.51%
BET-XT-TR
2798.19
-0.51%
BET-BK
2991.27
-0.48%
ROTX
35570.46
-0.47%Piețele au ignorat ultimele semnale Fed, fundamente îmbunătățite ale situației politice din Italia

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Minutele de la întâlnirea Fed din iulie, când banca centrală americană a redus dobânzile cu un sfert de procent pentru prima dată din 2008, nu au adus o volatilitate prea mare pe piețele financiare.

Potrivit raportului de ieri, majoritatea membrilor FOMC au considerat reducerea de luna trecută ca o ajustare la jumătatea ciclului, aceeași declarație pe care Jerome Powell a încercat să o transmită piețelor în timpul conferinței de presă ulterioară întâlnirii, conform unui material publicat de XTB Online Trading.

Pe de altă parte, o parte dintre aceștia au subliniat, de asemenea, necesitatea de a fi flexibili în ceea ce privește reacția la datele macroeconomice primite.

În timp ce mai mulți membrii au favorizat menținerea dobânzilor luna trecută, o parte dintre aceștia ar fi preferat chiar și o reducere a ratei cu 50 de puncte de bază, care să vizeze abordarea inflației prea mici.

Printre motivele care justifică tonul defensiv al Fed în iulie se numără decelerarea creșterii economice, reducerea inflației și riscurile ridicate legate de comerțul global.

În plus, mai mulți membri și-au exprimat incertitudinea cu privire la eficacitatea programului de relaxare cantitativă care sugerează că reluarea acestuia ar putea întâmpina un obstacol semnificativ.

Nu în ultimul rând, mulți participanți au sugerat că o orientare adecvată de viitor, combinată cu un program QE ar putea să nu fie suficientă pentru a elimina riscurile prelungite atunci când ratele dobânzilor au ajuns la limita inferioară.

CITESTE SI:  Analiză Radu Puiu, XTB: Industria alimentelor fast food trece printr-o „furtună economică”. Cât de scumpă este o masă în oraș

Ultimul paragraf pare să semnaleze faptul că Rezerva Federală ar putea căuta mai adânc în ”arsenalul” său de instrumente în încercare de a contracara problema cu limita inferioară zero. Piețele au ignorat în mare măsură minutele, iar indicii americani au încheiat sesiunea de ieri aproape de nivelurile dinaintea publicării raportului.

Evolutie indice S&P500. Sursa TradingView

Semne optimiste de recuperare în sectorul politic din Italia

Perspectivele de formare a unui nou guvern s-au îmbunătățit miercuri, când o serie de partide mai mici s-au opus alegerilor anticipate în favoarea unei noi coaliții.

Miercuri a fost prima zi de consultări între partide și președintele Italiei, Sergio Mattarella. Astăzi, se așteaptă să aibă loc întâlniri ale altor partide mai mari, inclusiv PD, Forza Italia, League și Five Star Movement.

În cele din urmă, Mattarella ar putea oferi mai mult timp de gândire celor două partide, PD și Five Star Movement, pentru a începe discuții formale înainte de a lua decizia finală.

Astfel, nu este sigur dacă decizia sa finală va fi anunțată înainte de sfârșitul luniii august. În orice caz, investitorii au analizat cu optimism informațiile de ieri din Italia și, drept urmare, obligațiunile și acțiunile italiene au înregistrat performanțe superioare celor din Zona Euro.

Material realizat de X-Trade Brokers.

Foto credit: Dreamstime


 

[ajax_load_more]