

Planul comercial se află în centrul atenției, SUA și China se întâlnesc pentru discuții cheie
Ziua de joi marchează începutul primelor întâlniri la nivel de ministru între SUA și China în mai mult de două luni, în condițiile în care primele economii ale lumii se așază la masa negocierilor pentru a încerca să încheie un acord comercial.
Vicepremierul chinez Liu He se va întâlni cu reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, și cu Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, iar rezultatul negocierilor nu numai că are potențialul de a muta semnificativ piețele în timpul weekend-ului, ci ar putea avea efecte și în următoarele săptămâni, precizează o analiză a brokerilor de a XTB.
Ultimele evoluții de pe acest front ar putea fi caracterizate ca fiind constructive, cu rapoarte separate potrivit cărora Beijingul este deschis unui acord comercial parțial, în ciuda listei negre recente cu companii din domeniul tehnologiei. În plus, China pare să se fi oferit să cumpere o cantitate suplimentară de soia din SUA ce se ridică la 10 miliarde de dolari, provocând spike-uri ascendente de preț pe graficul soia și al US500.
Conectează-te în platforma xStation și urmărește evoluția piețelor
Exporturile de alimente americane în China și, în special, de soia au scăzut semnificativ pe măsură ce tensiunile comerciale s-au accentuat odată cu impunerea taxelor vamale. Am putea vedea un raliu al prețului la soia ca urmare a anunțului făcut de China cu privire la intenția de a majora cumpărăturile?
Alte piețe de urmărit:
Nu doar China resimte efectele politicii comerciale agresive ale administrației Trump, Trezoreria SUA publicând o listă de produse care sunt vizate pentru a le fi introduse taxe vamale ce vor intra în vigoare pe 18 octombrie.
În ceea ce privește piețele, o reducere a tensiunilor comerciale este considerată drept un factor clar pozitiv și ar putea determina mișcări ascendente ample. Într-un astfel de scenariu, acțiunile ar câștiga alături de randamentele din SUA (prețurile obligațiunilor ar scădea) și monedele de la Antipozi (AUD și NZD), în timp ce aurul și monedele considerate active de refugiu, precum JPY și CHF, s-ar deprecia. Pe de altă parte, un eșec în ceea ce privește o înțelegere ar putea cauza impulsuri descendente și mișcări opuse celor descrise anterior.
Nu doar indicii americani sunt sensibili la evoluțiile comerciale, DE30 prezintă o sensibilitate crescută în ultima perioadă. Un impuls ascendent recent nu a reușit să spargă zona de rezistență 12160-12220, iar o posibilă formațiune de steag bearish se trasează. 11815 rămâne un potențial nivel important de suport.
Testează-ți strategiile de tranzacționare pe o platformă de investiții completă.
[ajax_load_more]