BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
Potențial de creștere de 11% pentru acțiunile Safetech Innovations și dividende mai mari în anii următori

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Acțiunile Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică, au primit recomandare de CUMPĂRARE (BUY) și o valoare justă de 3,4 RON/ acțiune, reprezentând un potențial de creștere de 11% față de cotația curentă, în urma unui raport de analiză efectuat de brokerii de la Ipopema Securities.

Safetech Innovations se concentrează atât pe furnizarea de produse cât și de servicii de securitate cibernetică, în principal clienților companii.

Compania va beneficia în continuare de pe urma creșterii așteptate a adoptării tehnologiei, care se corelează cu o cerere crescută de produse de securitate, pe măsură ce scurgerile de date și alte tipuri de atacuri informatice devin tot mai dese.

Analiza apelează la două metode clasice de evaluare și anume, modelul Discounted Cash Flow (DCF) și Dividend Discount Model (DDM) cu o pondere de 50% pentru DCF, precum și 50% pentru DDM.

În timp ce pe termen scurt Safetech Innovations își propune să se concentreze pe creștere, sugerând un nivel mai scăzut de distribuție a dividendelor, credem că ar putea deveni un jucător atractiv privind distribuția de dividende pe termen mediu și lung.

Fluxul de numerar liber al companiei ar putea crește semnificativ pe parcursul următorii cinci ani, având în vedere că nu există cheltuieli de capital (CAPEX) semnificative și nicio datorie din bilanț.″

Mixul de venituri

Din punct de vedere istoric, operațiunile companiei au constat într-o împărțire oarecum stabilă între implementarea soluțiilor și prestarea serviciilor, cea mai mare pondere fiind soluțiile cibernetice.

În viitor, prognozele arată că serviciile vor fi din ce în ce mai importante în acest mix, ceea ce presupune marje mai mari și profitabilitate crescută.

Prognoză financiară Safetech Innovations. Sursa Companie, IPOPEMA Research

Câștigurile vor crește substanțial

Brokerii de la Ipopema consideră că Safetech și-ar putea crește în mod substanțial baza de clienți în următorii cinci ani.

CITESTE SI:  Rezultate companii tech SUA: Microsoft și Alphabet depășesc estimările pe fondul creșterii serviciilor cloud și AI

Într-o estimare pe 2023, creșterea veniturilor ar trebui să fie de 27,6% și o crestere anuală compusă (CAGR) de 30,7% în perioada 2023-2027, iar rezultatele finale să ajungă la 16,4 milioane de lei în acest an și să aibă un CAGR de 36,4% în intervalul de timp menționat anterior.

Dividendele ar putea deveni mai importante

În prezent, compania se concentrează pe creșterea și extinderea pe piețele internaționale, propunând plata unui dividend mai redus pe termen scurt.

Pentru anul 2022, acționarii companiei au aprobat distribuirea unui dividend brut pe acțiune de 0,03 lei.

Cu toate acestea, credem că Safetech Innovations ar putea deveni un jucător atractiv din punct de vedere al plății dividendelor până când ajunge la maturitate.

Ca atare, ne așteptăm ca plățile să crească începând cu 2024, cu dividende cuprinse între 0,20 RON – 0,34 pe acțiune ceea ce înseamnă un randament al dividendului cuprins între 6,8% – 11,1%,″ se arată în raportul de analiză de pe BVB Research.

Un număr mare de companii intenționează să implementeze soluții în următorii doi ani

Doar aproximativ 14,1% dintre companiile din România folosesc servicii cloud, mult sub media europeană de 41,1%. Acest lucru sugerează că piața din România reprezintă un potențial atât pentru soluții, cât și pentru servicii de securitate cibernetică.

În plus, 44,4% dintre companiile din Uniunea Europeană intenționează să implementeze soluții de detectare și răspuns la incidente în următorii doi ani.

Vedem acest aspect ca o oportunitate extraordinară pentru Safetech, pe care ar putea-o valorifica, pe măsură ce importanța produselor de securitate cibernetică crește in importanță.

Riscuri potențiale

Capacitatea companiei de a reține angajații competenți, un mediu inflaționist persistent, instabilitatea politică internă, precum și neadaptarea la noile tehnologii sunt printre cele mai semnificative riscuri care ar putea afecta valoarea justă a companiei.

Raportul complet poate fi accesat aici.