BET
14877.82
0.38%
BET-TR
30714.32
0.36%
BET-FI
57049.01
-0.1%
BETPlus
2208.73
0.35%
BET-NG
1089.14
0.53%
BET-XT
1282.62
0.42%
BET-XT-TR
2618.06
0.4%
BET-BK
2799.27
0.52%
ROTX
33008.09
-0.04%


ProCredit Bank beneficiaza de o majorare a sumelor alocate prin programul de finanţare InnovFin

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

ProCredit Bank Romania va beneficia de o majorare a sumelor alocate prin programul de finanţare InnovFin cu garanţii europene oferită IMM-urilor de la 40 la 80 milioane euro, potrivit unui comunicat al băncii.

Fondul European de Investiţii (FEI) şi Grupul ProCredit au semnat extinderea Acordului de Garantare pentru IMM-uri InnovFin şi majorarea plafonului cu 450 milioane euro, oferind astfel 820 milioane euro întreprinderilor mici şi mijloci (IMM) inovatoare din 11 ţări în care operează băncile ProCredit, inclusiv România,

Astfel, sumele alocate prin programul de finanţare InnovFin cu garanţii europene oferită IMM-urilor de către ProCredit Bank Romania începând din ianuarie 2016 se dublează de la 40 la 80 milioane euro şi pot fi accesate de către companiile care utilizează tehnologii noi, manufacturează produse noi şi investesc în inovarea afacerilor lor.

Acordul a fost semnat sub iniţiativa InnovFin a Comisiei Europene, garantat prin Programul Cadru al Uniunii Europene pentru Cercetare Şi Inovare Orizont 2020 şi susţinut de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS).

FEIS este pilonul central al Planului Comisiei Europene de Investiţii pentru Europa, cunoscut sub denumirea de „Planul Junker”. Programul InnovFin permite ProCredit Bank continuarea procesului de finanţare a companiilor inovatoare care vor beneficia astfel de acoperire cu garanţii din partea FEI în proporţie de 50%. De la semnarea acordului InnovFin, respectiv din ianuarie 2016 şi până în prezent, ProCredit Bank a finanţat peste 100 IMM-uri prin acordarea de credite în valoare de cel putin 25 milioane euro, contribuind astfel la dezvoltarea şi creşterea competitivităţii acestor afaceri. Obiectivul băncii pentru următorii ani este să ofere finanţare în condiţii extrem de avantajoase cât mai multor companii.

CITESTE SI:  Fitch confirmă ratingul Nuclearelectrica la „BBB-” cu perspectivă stabilă

„Experienţa noastră exhaustivă în deservirea IMM-urilor, atât pe zona de servicii bancare dar mai ales pe zona de finanţare a acestor clienţi, este atuul nostru care ne-a transformat într-un partener de încredere pentru instituţiile financiare europene. Sub parteneriatele cu aceste instituţii şi în calitate Hausbank pentru un număr semnificativ de IMM-uri inovatoare, susţinem, promovăm şi stimulăm ideile inovatoare şi investiţiile, facilitând astfel creşterea competitivităţii în piaţă a afacerilor clienţilor noştri.

Încurajăm şi susţinem IMM-urile să investească în dezvoltare, acesta fiind şi obiectivul nostru instituţional. Extinderea Programului de Garantare pentru IMM-uri InnovFin este rezultatul unui interest crescut din partea clienţilor IMM care doresc sa investească în modernizarea afacerilor lor, conştienţi fiind de faptul că inovaţia face diferenţa în piaţă”, afirmă Mariyana Petkova, director general adjunct la ProCredit Bank. AGERPRES

Foto credit: aktivpress.com