BET
15986.73
0.6%
BET-TR
33170.89
0.6%
BET-FI
57037.47
0.59%
BETPlus
2371.88
0.55%
BET-NG
1141.85
0.83%
BET-XT
1364.88
0.56%
BET-XT-TR
2800.23
0.55%
BET-BK
2967.35
0.26%
ROTX
35243.72
0.68%Programul Made in Romania organizat de BVB și-a desemnat cele 50 de semifinaliste

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Programul Made in Romania si-a desemnat cele 50 de companii semifinaliste dintr-un total de peste 300 de companii antreprenoriale nominalizate.

Aflat la cea de-a patra editie, programul a reconfirmat succesul in crestere in randul comunitatii de afaceri din Romania printr-un numar de companii semnificativ mai mare inregistrat comparativ cu editia precedenta. De astazi pana pe 31 august, publicul va decide compania care se va numara printre cele 15 finaliste ale editiei din acest an.

Cele 50 de companii semifinaliste sunt:

Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a declarat: „Un obiectiv major al Bursei de Valori Bucuresti este pozitionarea sa ca principal canal de finantare pentru companiile antreprenoriale locale. Programul Made in Romania dezvoltat de Bursa de Valori Bucuresti inca de acum 4 ani creeaza cadrul perfect in care antreprenorii romani isi pot promova business-ul si isi pot duce afacerea la un noul nivel de dezvoltare prin atragerea de finantare de pe piata de capital.

O dovada certa a succesului in crestere al programului Made in Romania este numarul de companii din ce in ce mai mare care se inscriu in Program, in fiecare an. Peste 300 de companii au facut parte din Programul editiei de anul acesta si acum suntem in etapa in care cunoastem numele celor 50 de semifinaliste. Felicitari tuturor companiilor inscrise in Program si mult succes in etapa de Vot al Publicului!

Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti, a declarat: „Made in Romania este unul dintre proiectele-cheie ale Bursei de Valori Bucuresti si prin intermediul sau ne dorim sa cream o comunitate mai mare de antreprenori romani care sa descopere beneficiile finantarii prin piata de capital.

Incepand cu aceasta editie a Programului Made in Romania am integrat componenta de digitalizare, astfel ca avem acum o platforma digitalizata Made in Romania care reuneste toti actorii care pot sprijini antreprenorii romani sa isi gaseasca cea mai potrivita solutie de finantare pentru business-ul lor si, totodata, sa le ofere consultanta de care au nevoie pentru a-si organiza mai bine business-ul.

Ne bucuram ca un numar atat de mare de companii s-au inscris in program, ne bucuram sa vedem ca acestea provin din domenii-cheie ale industriei romanesti, felicitari celor 50 de companii semifinaliste si abia asteptam sa aflam numele celor 15 companii finaliste.

CITESTE SI:  Banca Transilvania împlinește 30 de ani de la înființare

In prima etapa a programului Made in Romania, derulata intre 22 aprilie si 30 iunie, antreprenorii romani, partenerii si sustinatorii, angajatii companiilor romanesti, precum si membrii Comitetului de Nominalizare au desemnat un numar total de 318 companii prin platforma www.investingromania.com.

Dintre acestea, aproape un sfert sunt din sectorul IT&C, 16% activeaza in comert, 9% in domeniul serviciilor, iar restul din alte domenii precum agricultura, sanatate, home&deco, constructii, etc.

Ca distributie geografica, cea mai mare parte a companiilor nominalizate este din Bucuresti (42%), urmand Cluj (8%), Brasov si Ilfov cu cate 5%. Cele 50 de companii semifinaliste au fost selectate, dintre toate aplicatiile primite, prin votul membrilor Comitetului de Nominalizare.

Votul publicului pentru desemnarea uneia dintre cele 15 companii finaliste ale acestei editii incepe astazi, 4 august, si va fi deschis pana in 31 august.

Celelalte 14 companii finaliste urmeaza sa fie stabilite in data de 1 septembrie de Juriul format din experti in diverse domenii ale economiei. Cele 15 companii finaliste vor fi anuntate public in cadrul Galei de Premiere programata in luna septembrie 2021.

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori Bucuresti in 2017, pentru a identifica si promova companiile de top din Romania.

In cursul anului 2021, partenerii principali care sprijina derularea proiectului sunt: Microsoft, UiPath, ROCA Investments, Banca Transilvania, BT Capital Partners, BRD Groupe Societe Generale, BRD Asset Management, BRK Financial Group, Dendrio, Mazars, SeedBlink, Bondoc si Asociatii SCA, Horvath & Partners Management Consulting, TradeVille, Termene.ro, impreuna cu sustinatorii ANIS, DoingBusiness, Romanian Business Leaders, Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR) si partenerul media Digi24.