BET
17703.59
-0.88%
BET-TR
38564.96
-0.88%
BET-FI
58449.3
-0.61%
BETPlus
2624.87
-0.91%
BET-NG
1255.83
-0.47%
BET-XT
1508.38
-0.93%
BET-XT-TR
3234.31
-0.92%
BET-BK
3280.65
-1.12%
ROTX
38886.52
-0.92%

Progresul în discuțiile privind stimulii fiscali impulsionează bursa americană. Petrolul, la cel mai ridicat nivel din luna martie

Autor: Financial Market
4 min

Indicii americani au deschis sesiunea de astăzi într-o notă pozitivă, NASDAQ 100 a urcat  marcând un nou maxim istoric de 11131, pe fondul speranței unui acord cu privire la un stimul extins în SUA.

Ieri, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a spus că democrații din Congres și negociatorii de la Casa Albă lucrează la finalizarea unui acord până la sfârșitul săptămânii și că s-au înregistrat progrese în aspectele cheie ale proiectului de lege.

Se pare că Rezerva Federală face eforturi pentru mai multe măsuri de stimulare anul acesta. În următoarele câteva luni, FED va creiona o schiță a politicii care ar angaja-o la rate scăzute pentru următorii ani, întrucât urmărește o inflației mai mare și revenirea la completa ocupare forței de muncă.

În același timp, reprezentanții SUA și China au convenit să se întâlnească la mijlocul lunii august pentru a revizui acordul comercial faza 1. În ceea ce privește datele, raportul ADP a arătat că SUA a angajat doar 167 de mii de lucrători în iulie 2020, comparativ cu o creștere revizuită de 4,3 milioane în iunie și mult sub așteptările pieței de o creștere de 1,5 milioane.

Deficitul comercial din SUA s-a redus la 50,7 miliarde USD în iunie 2020, de la o valoare maximă revizuită pentru ultimul an și jumătate, de 54,8 miliarde USD în luna precedentă și comparativ cu așteptările pieței de 50,1 miliarde USD. Atât exporturile, cât și importurile au revenit ferm.

Sursa: xStation5

 

S&P 500 (US500) a deschis sesiunea de astăzi în creștere pe măsură ce discuțiile de stimulare continuă. În cazul în care domină optimismul, rezistența de la 3338,6 de puncte poate fi testată. Cu toate acestea, dacă vânzătorii reușesc să spargă sub suportul de la 3284,0 puncte, atunci va fi deschisă calea pentru o mișcare mai amplă în jos. 

Acțiunile Disney (DIS.US) au crescut cu 4% după ce compania a raportat rezultate trimestriale mai bune decât se așteptau. Disney a câștigat 8 cenți pe acțiune, cu excepția unor articole din venituri de 11,78 miliarde USD, în timp ce Wall Street se aștepta la o pierdere de 64 de cenți pe acțiune și venituri de 12,37 miliarde USD.

Venitul operațional al companiei a scăzut cu 3,5 miliarde de dolari, deoarece compania a fost forțată să își închidă parcurile din cauza pandemiei. Disney a spus că are 100 de milioane de abonați plătitori pe platformele sale de streaming digital, care includ Disney +, Hulu și ESPN +. Disney a anunțat, de asemenea, că se așteaptă ca blockbuster „Mulan” să fie difuzat direct prin această platformă de streaming în septembrie, fără a mai trece prin multe săli de cinema.

Acțiunile Johnson & Johnson (JNJ.US) au crescut după ce compania a ajuns la un acord cu guvernul american pentru a produce milioane de doze de vaccin candidat pentru a trata COVID-19, în cazul în care se va dovedi de succes.

Activision Blizzard (ATVI.US) – acțiunea a scăzut cu 1% după ce compania a raportat rezultatele financiare din al doilea trimestru. Activision Blizzard a raportat venituri de 2,08 miliarde de dolari, comparativ cu estimările analiștilor de 1,70 miliarde de dolari, potrivit Refinitiv. De asemenea, compania a raportat câștiguri de 81 de cenți pe acțiune, peste așteptările analiștilor de 0,66 cenți pe acțiune.

Apple (AAPL.US) – a redus ratingul Apple la „neutru” de la „cumpărare”, ridicând în același timp ținta prețului pe acțiuni la 470 USD pe acțiune, de la 420 USD. B of A Securities vede multe avantaje pentru Apple, dar și riscuri, iar raportul risc recompensa este echilibrat la nivelul prețurilor actuale.

Acțiunile Walmart (WMT.US) au scăzut cu 1,5% în afara ședinței de tranzacționare, după ce compania a întârziat din nou lansarea Walmart +, un serviciu cu abonament menit să concureze cu Amazon Prime, potrivit Vox.

CITESTE SI:  OMV Petrom investeste aproape 750 de milioane de euro la Petrobrazi: compania va deveni primul producator major de combustibili sustenabili din Europa de Sud-Est

Novavax (NVAX.US) a anunțat că potențialul vaccin, a produs anticorpi neutralizanți la participanții la test, dar multe probleme de siguranță încă persistă în jurul acestui potențial vaccin.

Acțiunile Beyond Meat (BYND.US) au scăzut cu 6% în afara ședinței de tranzacționare, după ce compania a raportat cifrele câștigurilor trimestriale. Compania a pierdut 2 cenți pe acțiune, în conformitate cu așteptările pieței. Între timp, veniturile de 113,3 milioane dolari s-au situat peste așteptările pieței de 99,7 milioane USD. Cu toate acestea, costurile de exploatare ale companiei au venit peste prognoze din cauza pandemiei.

Sursa: xStation5

Prețul acțiunilor Beyond Meat (BYND.US)  a scăzut în presesiune și testează în prezent suportul local de la 132,60 dolari. În cazul în care pesimismul domină, poate intra în joc suportul de la 116,41 USD. Cu toate acestea, dacă cumpărătorii vor reuși să recapete controlul, s-ar putea iniția o mișcare ascendentă către rezistența de la 151,76 USD. 

Evoluția petrolului

In timpul sesiunii de miercuri, prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri de la începutul lunii martie. Mișcarea s-a bazat în mare parte pe o scădere mai mare decât se aștepta a stocurilor de petrol brut din SUA, dar și un dolar slab. Mai mult, investitorii se așteaptă ca datele DOE de astăzi să confirme imaginea optimistă indicată ieri de API.

Stocurile brute din SUA au scăzut cu 8,6 milioane de barili în săptămână până la 1 august, până la 520 de milioane de barili, comparativ cu așteptările analiștilor cu privire la o scădere de 3,3 milioane de barili. Un alt aspect important care a facilitat raliul materiei prime, a fost dolarul mai slab care face petrolul mai ieftin pentru deținătorii de valute străine.

Apetitul pentru risc s-a accentuat și datorită semnalelor că discuțiile dintre democrații din Congres și republicanii de la Casa Albă cu privire la un nou pachet de stimulente evoluează într-o direcție pozitivă, în ciuda punctelor de vedere destul de îndepărtate. În plus, datele privind comenzile din fabrică din SUA din această săptămână au arătat și o îmbunătățire, accentuând speranțele legate de o redresare economică.

Cererea de benzină este estimată să scadă, în termeni anuali, cu 7% în al treilea trimestru, ceea ce presupune un factor suplimentar de presiune asupra redresării economice. În acest context, o revenire globală în acest an la nivelurile din 2019 devine tot mai puțin probabilă.

Un sondaj realizat de Bloomberg sugerează o potențială scădere a stocurilor brute din SUA cu 3,35 milioane de barili săptămâna trecută. Acesta ar fi al treilea declin săptămânal, dacă va fi confirmat de datele oficiale ale Administrației de Informații Energetice.

Din punct de vedere tehnic, cotația WTI se află într-o ipostază foarte bună după ce a depășit un nivel solid de rezistență pe termen mediu (42,44 USD). Acesta a oprit mai multe încercări recente de creștere, motiv pentru care ar putea să reprezinte un punct solid de sprijin în acest moment.

În eventualitatea în care datele oficiale se vor dovedi dezamăgitoare, este posibil să asistăm la testarea acestui nivel, mare parte din entuziasm fiind deja inclus în cotația petrolului. Cea mai apropiată rezistență pare a fi la 45,85 USD, fiind susținută de o retragere exterioară Fibonacci de 161,8% din mișcarea ascendentă din a doua jumătate a lunii iunie. Având în vedere sensibilitatea actuală a pieței, acest prag pare cam dificil de atins, motiv pentru care potențialul de extindere a avansului pare limitat.


 

[ajax_load_more]