BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Purcari Wineries beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea Raiffeisen Centrobank

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Purcari Wineries (WINE), unul dintre principalii producatori de vin si brandy din Europa Centrala si de Est care gestioneaza aproximativ 1,300 de hectare de podgorii si 4 vinarii din România si Republica Moldova, beneficiaza de astazi, 1 septembrie, de serviciile de Market Maker al Emitentului (MME) din partea Raiffeisen Centrobank.

Purcari Wineries devine astfel prima companie listata la Bursa de Valori Bucuresti care beneficiaza in acelasi timp de servicii de Market Maker al Emitentului furnizate de doi intermediari, Raiffeisen Centrobank si BRK Financial Group.

„Este pentru prima data când o companie listata colaboreaza cu doi intermediari, in cadrul programului de Market Maker al Emitentului, pentru sustinerea lichiditatii. Acest fapt demonstreaza interesul Purcari Wineries pentru performanta actiunii WINE. Ne dorim ca tot mai multi emitenti sa urmeze exemplul Purcari Wineries, precum si al celorlalti emitenti parte a acestui program, si sa foloseasca aceasta oportunitate”, spune Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

„Prin colaborarea cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de market maker ne propunem sa sustinem in continuare lichiditatea actiunilor Purcari, precum si sa crestem atractivitatea acestora pentru investitori.

Ne dorim astfel sa deschidem calea pentru includerea Purcari in indicii FTSE Russell, acolo unde atingerea unui anumit nivel de lichiditate bursiera este o conditie prealabila. In timp ce ne concentram asupra fundamentelor afacerii si asupra cresterii companiei, ramânem orientati catre investitori si vom continua sa le cream valoare prin activitati precum aceasta colaborare cu Raiffeisen Centrobank”, a declarat Eugen Comendant, COO, Purcari Wineries.

CITESTE SI:  BRD și International Finance Corporation au încheiat o tranzactie pentru a stimula finanțarea proiectelor sustenabile din Romania

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestata de Raiffeisen Centrobank in baza unui contract semnat cu Purcari Wineries. Compania s-a listat pe Piata Reglementata a BVB in februarie 2018. Actiunile WINE sunt incluse in sase indici bursieri, respectiv BET, BET-TR, BET-XT-TR, BET-BK, BET-XT, BETPlus.

„Suntem incântati sa incepem activitatea de Marker Maker al Emitentului pentru inca o companie listata la Bursa de Valori Bucuresti. Raiffeisen Centrobank isi extinde continuu activitatea pe piata de capital din România. Suntem bucurosi sa cooperam din nou cu Purcari Wineries,  dupa ce in 2018 am sprijinit listarea companiei prin realizarea ofertei publice initiale”, a spus Günther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader for EMEA, Raiffeisen Centrobank.

Numarul total al instrumentelor financiare listate la BVB care beneficiaza de serviciile de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 16, dintre care 15 actiuni si o emisiune de obligatiuni. Parametrii specifici aplicabili activitatii de Market Makerul Emitentului (MME) efectuata de Raiffeisen Centrobank pentru actiunile Purcari Wineries  sunt disponibili AICI.