BET
17603.68
-0.9%
BET-TR
37396.25
-0.55%
BET-FI
58181.12
-0.86%
BETPlus
2599.84
-0.85%
BET-NG
1261.72
-1.28%
BET-XT
1493.15
-0.99%
BET-XT-TR
3135.25
-0.63%
BET-BK
3233.87
-0.72%
ROTX
38681.11
-1%
Randamentele obligațiunilor americane au atins un maxim anual, iar prețul aurului se corectează

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Contractele futures pe aur s-au depreciat brusc marți, după vacanța de Ziua Președinților. Investitorii par concentrați asupra câștigurilor din acțiuni și pe creșterea puternică a randamentelor titlurilor de stat, care reprezintă alternative de active de refugiu.

Astfel, randamentele obligațiunilor au atins cel mai ridicat nivel de aproximativ un an, reflectând ceea ce o parte dintre investitorii de pe Wall Street consideră un scenariu cu un apetit ridicat pentru risc, concentrat asupra așteptărilor legate de progresul pachetului de ajutor al administrației Biden precum și de trendul descendent al noilor cazuri.

Prețurile aurului s-au tranzacționat la minimele sesiunii în urma unui sentiment pozitiv mai puternic decât se aștepta în sectorul de producție din regiunea New York, potrivit celor mai recente date ale Rezervei Federale din New York.

O perioadă de slăbiciune s-a văzut la nivelul tuturor metalelor prețioase, care au pierdut teren marți, pe măsură ce dolarul și-a revenit de la minimele ultimelor trei săptămâni. Așteptările legate de o redresare economică rapidă, care au trimis acțiunile globale la niveluri record și au impulsionat randamentul titlurilor de stat pe 10 ani, au erodat din atractivitatea aurului. SUA a înregistrat cel mai mic număr zilnic de noi infecții de pe 25 octombrie, punând și mai multă presiune asupra perspectivelor metalului.

CITESTE SI:  Rolul Industriei Jocurilor de Noroc în Peisajul Economic Modern

Această lipsă de energie a impulsului aurului se datorează apetitului pentru risc prezent permanent în piețe, care tinde să predomine sentimentul. Drept urmare, prețul nu a reușit să revină și să încerce o redresare către 1.845 dolari sau 1.850 dolari,

Cu toate acestea, activitatea din sectorul manufacturier mai bună decât se aștepta vine la un cost, care ar putea oferi sprijin pe termen lung pentru aur. Raportul a constatat creșterea presiunii inflaționiste. Indicele prețurilor plătite a crescut de la 45,5 puncte în ianuarie la 57,8 puncte.

Atâta timp cât raliul ”tuturor activelor” continuă, investitorii ar putea prefera platina în detrimentul aurului pe fondul trendului de energie verde și a deficitului de ofertă.

În ciuda, corecției inițiale ample care a dus cotația sub pragul de 1.800 USD, prețul a reușit să se redreseze, iar cumpărătorii nu dau semne de slăbiciune. Până în acest moment, aurul a reușit să recupereze aproximativ 1% din scăderea inițială și pare să vizeze o revenire deasupra nivelului 1.818 USD.