BET
17780.92
0.57%
BET-TR
37621.47
0.54%
BET-FI
58294.88
-0.9%
BETPlus
2625.84
0.61%
BET-NG
1277.4
0.98%
BET-XT
1505.87
0.55%
BET-XT-TR
3149.13
0.52%
BET-BK
3230.93
0.11%
ROTX
39079.52
0.55%
ROCA Industry continuă strategia de consolidare a companiei ECO EURO DOORS și anunță intenția unei noi achiziții pe piața națională

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

ROCA Industry anunta intentia de achizitie prin compania ECO EURO DOORS, parte a holdingului, a Workshop Doors, unul dintre jucatorii – cheie de pe piata usilor de interior din regiune.

Aflat in stadiu de negocieri avansate, holdingul anunta intentia de achizitie a unui pachet de actiuni in cadrul companiei Workshop Doors, cu sediul in Petelea, care detine doua faciltati moderne de productie.

Tranzactia nu este semnata la acest moment, urmand sa fie supusa unui proces de evaluare interna si aprobarilor Consiliului Concurentei, sau a altor autoritati competente, dupa caz.

ROCA Industry intentioneaza ca prin aceasta noua achizitie avuta in vedere, sa continue cresterea capacitatii de productie a ECO EURO DOORS si diversificarea gamelor cu produse noi si competitive, acoperind toate segmentele de pret si asigurand cea mai variata oferta de produse disponibilia pe piata din Romania.

In urma finalizarii si obtinerii tuturor aprobarilor necesare incheierii tranzactiei avute in vedere, ECO EURO DOORS isi va consolida pozitia de jucator – cheie pe piata romaneasca a usilor de interior, cu obiective de tansformare in campion regional.

Hodingul ROCA Industry ramane fidel planurilor sale de consolidare prin achizitii strategice si de a scala si pozitiona astfel industria locala pe harta marilor performeri europeni.

De aceea, pe un segment de piata dominat de importuri si de produse slab calitative, ne bucuram sa facem noi pasi inainte catre reindustrializarea Romaniei – prin infuzie de capital si know-how, care se vor traduce toate in calitate mai buna si respect pentru banii romanilor cheltuiti pe produse made in Romania,” declara Ionut Bindea, CEO ROCA Industry.

Piata de desfacere a usilor de interior este reprezentata in acest moment, in proportie de aproximativ 70%, de importuri. Sursa importurilor este in principal China, piata acestora fiind dominata pe produse de slaba calitate, la un cost redus. In oglinda, piata producatorilor locali este una fragmentata si doar 58% din productia autohtona este comercializata local, restul mergand la export.

Workshop Doors este un jucator competitiv, cu o evolutie sanatoasa. La nivelul volumului de productie, acesta s-a situat pe locul al 3-lea intre toti producatorii locali in 2022, livrand peste 150.000 de usi de calitate, realizate in fabricile sale.

Si credem ca impreuna putem dezvolta povestea de succes a acestei companii, devenind mai puternici si mai relevanti atat pe piata nationala cat si pe pietele regionale din Europa.

Modelul nostru de achizitie are in vedere o abordare integrată, care presupune sustinerea si dezvoltarea angajatilor si cresterea performantei lor in noua structura, a adaugat Ionut Bindea.

CITESTE SI:  Analiză Swiss Capital: Ne menținem ținta pentru un profit net de 11 mil lei în cazul Teraplast la finalul anului

Pe aceasta piata limitata din punct de vedere al optiunilor, dupa aprobarea si finalizarea tranzactiei avute in vedere, strategia propusa de ROCA Industry pentru ECO EURO DOORS vizeaza diversificarea brandurilor din portofoliu, cu prioritate pe cresterea calitatii produselor oferite.

Componentele de sustenabiltiate, eco-responsabilitate, continuarea proceselor de retehnologizare si automatizare a productiei, dar si implicarea unor designeri experimentati vor fi diferentiatori majori in strategia urmatoare a companiei.

ECO EURO DOORS este producatorul roman de usi destinate constructiilor rezidentiale cu cea mai mare capacitate de productie din Romania, parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din anul 2022.

Cu peste 220 de angajati si o experienta de 28 de ani pe piata de materiale de constructii, acesta produce in principal usi pentru interior, in cadrul fabricii sale performante de la Reghin.

Produsele ECO EURO DOORS sunt distribuite la nivel national, prin intermediul retailerilor DYI, dar si prin intermediul altor retaileri si distribuitori specializati.

WORKSHOP DOORS, companie activa din anul 2009, cu sediul in Petelea, detine 2 fabrici proprii, la Reghin si Petelea si exporta un procent considerabil din productia proprie. Compania avea 184 de angajati si o cifra de afaceri de 10,5 milioane de euro la finalul anului 2022.

ROCA Industry, listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul ROC1, este holdingul industrial detinut de ROCA Investments. Acesta detine direct si indirect, un numar de 8 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate.