BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
ROCA Investments intră în acționariatul BICO Industries

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

ROCA Investments, parte din Impetum Group, o soluție de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești care au un viitor valid, se alătură acționariatului BICO Industries, liderul pieței de plasă din fibră de sticlă din estul Europei și cel mai mare producător autohton de armături din fibră de sticlă. Parteneriatul este pentru ROCA Investments o oportunitate de a contribui la consolidarea exporturilor românești pe această nișă industrială, fiind vorba de un domeniu de activitate cu cerere susținută. Cu o cotă de piață estimată la 35% la nivel național și 5% în Europa, BICO se bucură deja de o bună credibilitate regională pentru ocuparea unei poziții fruntașe și întrunește toate cele mai înalte standarde de calitate pentru produsele oferite.

Odată cu BICO Industries trecem la nivelul următor; este vorba de o companie cu perspective internaționale de scalare și cu un avans admirabil pe piața din Europa, către care direcționează deja 28% din totalul producției. BICO Industries poate și merită să câștige pentru România prestigiul de a fi țara de proveniență pentru textile tehnice de top. Vom pune umărul ca împreună să devenim unul dintre primii 3 jucători la nivel european din industria de fibră de sticlă. Aducem în acest parteneriat experiența noastră investițională acumulată în companii care sunt lideri naționali în domeniile lor”, a declarat Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

BICO Industries este o companie stabilă financiar și profitabilă, iar managementul îmbină într-un mix optim experiența și expertiza cu inovația, în rezultate spectaculoase în sectorul în care activează. Odată cu implicarea ROCA Investments este validat un plan de investiții pe 5 ani, menit să crească capacitatea de producție a companiei și profitul de aproape 3 ori.

CITESTE SI:  Venituri și marjă brută în creștere pentru IMPACT în primul trimestru al anului. Dezvoltatorul imobiliar a raportat o creștere cu 21% a unităților vândute

De altfel, în contextul în care cifra de afaceri în sectorul industrial a scăzut considerabil, și deși a fost obligată ca în perioada lunii aprilie 2020 să își înghețe activitatea de producție, BICO Industries a înregistrat în 2020 o creștere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similară a anului trecut.

„Am un sentiment bun care mă face să cred că suntem la începutul unei relații reușite și fructuoase. Când spun asta mă bazez pe acel gen de compatibilitate pe care am simțit-o încă de la începutul discuțiilor între noi și membrii echipei ROCA Investments. Ne așteptăm ca experiența și determinarea echipei noastre de management, combinate cu performanța dovedită în timp, profesionalismul și viziunea partenerilor noștri să creeze sinergia necesară unei povești de succes. Considerăm acest moment drept o validare a competențelor echipei BICO Industries prin intrarea în elita business-ului autohton”, a declarat Mihai Bîrliba, acționar majoritar BICO Industries.

Alături de managementul BICO, care și-a dovedit expertiza coordonării unei companii lider de piață, cu peste peste 200 de angajați, ROCA Investments va aduce un plus de viziune pentru accelerarea creșterii și va folosi experiența dobândită în eficientizările operaționale desfășurate cu succes în companiile sale pentru a duce această echipă la următorul nivel de performanță.