BET
12133.87
-0.78%
BET-TR
24112.85
-0.78%
BET-FI
50906.84
-0.12%
BETPlus
1808.95
-0.73%
BET-NG
936.5
-0.75%
BET-XT
1060.8
-0.75%
BET-XT-TR
2089.29
-0.74%
BET-BK
2310.65
-0.84%
ROTX
26990.31
-0.26%


Sarcom, unul dintre cei mai mari producători locali de lacuri și vopsele, devine EVOLOR și țintește un volum de business de 98 mil. RON în 2023

Autor: Monica Preda
Timp de citit: 2 minute

Sarcom, unul dintre cei mai mari jucători locali pe segmentul producției de vopsele și lacuri, se relansează sub denumirea de EVOLOR și raportează un volum de business de 17,6 milioane RON în primele 3 luni ale anului 2023, în creștere cu 46% față de primul trimestru al anului trecut. EVOLOR, care face parte din holdingul de materiale de construcții ROCA Industry, listat pe piața AeRo a BVB, vizează extinderea accelerată a vânzărilor în cadrul rețelei de distribuitori tradiționali la nivel național, dar și pe segmentul de retail internațional.

Ca parte a unei ample strategii de transformare operațională, comercială și organizațională, dar și de repoziționare pe piața națională și de extindere pe piețele regionale, compania a încheiat recent procesul de rebranding și, respectiv, de înregistrare a noii denumiri comerciale EVOLOR. Cu rezultate foarte bune înregistrate atât în 2022 cât și în primul trimestru al anului, EVOLOR țintește un volum de business de 98 Mil. RON, până la finalul lui 2023.

În primele 3 luni ale anului, EVOLOR a atins un nivel al EBITDA de 2,2 milioane RON, cu 171 % peste nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului 2022, iar marja EBITDA s-a situat la 13% din cifra de afaceri, față de 7% în primul trimestru al anului trecut. În 2022, EVOLOR s-a situat în top 5 in industria producătoare de vopsele și lacuri, din punct de vedere al profitabilității.

Rezultatele obținute până în prezent confirmă strategia de dezvoltare a acestui brand 100% românesc și de transformare a sa într-un campion industrial regional. Potențialul de producție și de desfacere pentru produsele din portofoliul EVOLOR este uriaș, iar repoziționarea companiei reprezintă un pas strategic în miza noastră de a transforma compania într-un jucător cu prezență națională semnificativă și înalt competitiv pe piețele europene,” declară Bogdan Pârvu, CEO EVOLOR.

CITESTE SI:  LIFE IS HARD își crește profitul net cu 384,18% în primul trimestru 2023

EVOLOR continuă dezvoltarea accelerată:

Extindere națională și internațională, creșterea capacității de stocare, eficientizare energetică

În 2023, compania continuă în ritm accelerat extinderea la nivel național, în segmentul de retail tradițional. Până în prezent, produsele EVOLOR au ajuns pe rafturile celor mai mari magazine de tip Do It Yourself precum Dedeman și Leroy Merlin, iar de curând, compania a semnat un acord comercial și cu rețeaua Brico Depot.

Suplimentar, compania urmărește obiective de eficientizare operațională, atât prin extinderea capacității de stocare, într-o facilitate logistică suplimentară amplasată în proximitatea fostei platforme industriale Oltchim, cât și prin implementarea unui proiect care vizează construirea unui parc fotovoltaic, pentru a reduce dependența energetică.

Mai mult, EVOLOR a marcat in luna mai un nou prag în strategia de extindere pe piețele externe, semnând un prim export către Republica Moldova, o piață în plină dezvoltare. Republica Moldova reprezintă o oportunitate pentru EVOLOR, având în vedere premisele de dezvoltare ale țării și prezența mai multor producători din Ucraina, concentrați în prezent pe planurile de reconstrucție ale țării aflate la Nord de România.