BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Sectorul industrial american ar putea continua perioada bună și a doua jumătate de an. Raportul NFP depășește așteptările

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Investitorii au rămas optimiști cu privire la redresarea economică a Statelor Unite până în acest moment. Anumiți factori precum sprijinul continuu al Fed, introducerea de stimulente fiscale puternice, distribuția accelerată a vaccinului și redeschiderea treptată a afacerilor neesențiale îi mențin pe investitori optimiști.

În plus, o primă jumătate de an puternică i-a făcut pe investitori să fie optimisti cu privire la restul anului 2021. Conform datelor Refinitiv începând din 1950, un avans de două cifre în prima jumătate a anului nu a fost niciodată urmată de o scădere anuală a indicilor Dow Jones și S&P 500 în acel an.

Având în vedere scenariul actual, vom discuta despre două ETF-uri care au potențialul de a evolua pozitiv pe fondul recuperării rapide a economiei SUA.

Sectorul industrial, care s-a confruntat cu întreruperi ale lanțurilor globale de aprovizionare și cu închiderile fabricilor, este așteptat să se redreseze pe fondul schimbării datelor problemei.

Cele mai recente date din sectorul manufacturier din SUA sunt impresionante. Conform datelor publicate recent de Fed, producția industrială totală a crescut cu 0,8% în luna mai.

Dacă vorbim despre rezultatele defalcate, observăm extinderi de 0,9%, 1,2% și, respectiv, 0,2% la nivelul producției manufacturiere, mineritului și a producției din sectorul de utilități.

CITESTE SI:  Aurul se clatină în fața incertitudinilor economice

ETF-ul SPY urmărește evoluția Indicelui Industrial Select Sector. Din punct de vedere tehnic, cotația pare să se pregătească pentru dezvoltarea unei noi secvențe ascendente. Putem observa că impulsul de creștere anterior a fost întrerupt la jumătatea lunii mai, când prețul a spart limita inferioară a canalului ascendent.

O astfel de mișcare a fost indicată și de indicatorul de moment RSI, care a indicat o scădere sub pragul de 70 de puncte, ceea ce, de obicei, este considerat un semnal de vânzare. Un aspect care ar putea oferi încredere cumpărătorilor este faptul că testarea nivelului de 30 de puncte de pe graficul RSI a dus la un ricoșeu, astfel tendința ascendentă pare să existe în continuare.

Sursa: Radu Puiu, Research Analyst XTB Romania

Raportul NFP depășește așteptările, piețele din SUA avansează

Raportul mult așteptat privind piața forței de muncă din SUA a fost publicat vineri, datele din iunie depășind așteptările, întrucât modificarea numărului de angajați din sectorul non-agricol s-a situat la 850 de mii, depășind prognoza de 700 de mii.