BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%Sectorul privat din SUA creează mai multe locuri de muncă decât se estima.

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Companiile private din Statele Unite au angajat aproape un milion de muncitori noi în luna mai, mai exact 978.000, peste așteptările analiștilor care estimau 680.000.

Creșterea locurilor de muncă pentru luna mai a accelerat în cel mai rapid ritm din aproape un an de zile, sectorul Horeca, timp liber, baruri, restaurante a adăugat 440.000 de noi locuri de muncă, in educație și sănătate au fost 139.000, deși majoritatea provin din partea sănătății, în timp ce comerțul, transporturile și utilitățile au contribuit cu 118.000.

Sectorul construcțiilor a crescut cu 65.000, în timp ce producția a adăugat 52.000. Trebuie sa spune totuși ca raportul ADP, realizat în colaborare cu Moody’s Analytics, servește ca un precursor al raportului NFP mai atent urmărit de vineri, pe care Departamentul Muncii îl publică, cele două cifre pot diferi substanțial uneori, așa cum au făcut-o în aprilie, când numărul oficial a arătat doar 266.000 de noi locuri de muncă, comparativ cu estimările unui milion.

Indicii europeni sunt in ușoară scădere

Sesiunea de astăzi a fost marcată de o volatilitate scăzută pe piețele bursiere. Indicii europeni majori s-au tranzacționează ușor sub închiderea sesiunii de ieri. Valoarea finală a indicatorului PMI pentru sectorul serviciilor din Germania a fost publicată în această dimineață, dar nu a existat prea multe reacții pe piață. Nicio modificare a estimărilor inițiale deoarece sectorul serviciilor germane revine la creștere în luna mai după ce a stagnat în aprilie.

Mai mult, indicele german DAX (DE30) a înregistrat noi maxime istorice pe 1 iunie. Cu toate acestea, vânzătorii au reușit să oprească mișcarea ascendentă la retragerea Fibonacci de 127,2% a corecției recente descendente. Conform analizei armonice, modelul Butterfly a apărut pe grafic.

Această formațiune anunță adesea o inversare a tendințelor. Cu toate acestea, mișcarea descendentă s-a oprit la suportul cheie intraday de la 15.545 de puncte, care este un rezultat al structurii locale 1:1.

Atâta timp cât prețul se află deasupra, cumpărătorii sunt în avantaj și un alt impuls ascendent ar putea fi pe punctul de a începe. Pe de altă parte, în cazul în care vânzătorii reușesc să anuleze geometria pieței menționată anterior, poate începe o corecție descendentă mai amplă.

DE30, interval H1. Sursa: xStation

Potrivit Reuters, Volkswagen (VOW1.DE) a livrat opt ​​mașini electrice la Astypalea miercuri, într-un prim pas către transformarea în verde a transportului insulei grecești, model pe care guvernul speră să îl extindă în restul țării.

CITESTE SI:  BRK Financial Group are un preț țintă de 21,22 lei pentru acțiunile BRD și recomandă Cumpărare

Primul ministru Kyriakos Mitsotakis, care a transformat energia verde într-un element central al recuperării post-pandemice a Greciei, a participat la ceremonia de livrare împreună cu directorul executiv al Volkswagen, Herbert Diess.

Mașinile vor fi utilizate de polițiști, paza de coastă și la aeroportul local, începutul unei flote mai mari care vizează înlocuirea a aproximativ 1.500 de mașini cu motor cu combustie cu modele electrice și reducerea vehiculelor pe insula care este o destinație turistică populară, cu o treime.

Potrivit Bloomberg, Germania are în vedere participarea la o majorare de capital planificată de 3 miliarde de euro (3,7 miliarde de dolari) la Lufthansa (LHA.DE), a declarat miercuri ministrul finanțelor Olaf Scholz pentru Reuters, o mișcare care ar putea ajuta la rambursarea salvării sprijinite de stat a companiei aeriene.

Reuters a raportat luna trecută că Lufthansa lucrează cu Deutsche Bank și Bank of America la planuri de creștere a capitalului fie în vară, fie în toamnă.

Sursa: xStation5

Lufthansa (LHA.DE) a deschis sesiunea de tranzacționare de astăzi cu un mic gap pozitiv, dar vânzătorii au preluat rapid conducerea. Acțiunea a ricoșat din rezistența oferită de linia locală de trend din proximitatea nivelului de 11,24 EUR, care rămâne obstacolul cheie pe termen scurt. Zona de suport este situată la 10,10 EUR unde sunt situate minimele locale.

La Bursa de Valori Bucuresti, indicii au inchis sedinta cu evolutii mixte. BET-FI a avansat cu 0.67%, in timp ce indicele BET-NG s-a corectat cu 0.82%. Valoarea tranzactiilor a fost de 6,9 milioane euro, in scadere comparativ cu sedinta de ieri.

Conform Prime Transaction, Fondul Proprietatea (FP) a fost liderul lichiditatii cu o valoare tranzactionata de 5,58 milioane lei. Din indicele BET, doua societati s-au apreciat cu peste un procent: Fondul Proprietatea (FP) 3.28% si Alro (ALR) 1.48%. La polul opus, cele mai mari scaderi au fost inregistrate de catre emitentii: Digi Communications (DIGI) -1.66%, BRD SocGen (BRD) -1.23% si OMV Petrom (SNP) -1.21%.