BET
14435.35
0.15%
BET-TR
29106.74
0.15%
BET-FI
53214.95
-1.54%
BETPlus
2145.84
0.14%
BET-NG
1072.96
0.04%
BET-XT
1240.43
0.04%
BET-XT-TR
2485.12
0.04%
BET-BK
2641.06
-0.14%
ROTX
31145.37
-0.18%Sectorul tehnologic american condus de companiile FAAMG va raporta rezultatele financiare în această săptămână

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

• Vom avea înainte încă o săptămână încărcată în Statele Unite, cu rapoarte noi privind câștigurile trimestriale ale companiilor listate, estimările preliminare pentru creșterea PIB-ului în trimestrul III, comenzile de bunuri de folosință îndelungată și datele preliminare ale indicatorilor PMI care vor fi în centrul atenției.

• De asemenea, investitorii vor urmări îndeaproape reuniunile băncilor centrale din zona euro, Japonia, Canada, Brazilia și Rusia și cifrele PIB-ului din T3 pentru China, Germania, Franța, Spania și Coreea de Sud.

• În cele din urmă, cifrele preliminarii ale indicatorilor PMI pentru zona euro, Marea Britanie, Japonia și China ar trebui să ofere câteva perspective asupra activității economice în octombrie.

Octombrie se apropie de sfârșit, iar perspectivele economiei globale se deteriorează tot mai mult, pe măsură ce băncile centrale rămân ferme cu planurile de înăsprire a politicii monetare pentru calmarea inflației.

Investitorii își îndreaptă acum atenția către o săptămână plină de rapoarte privind câștigurile financiare, Alphabet, Microsoft, Twitter, Facebook, Amazon și Apple, fiind printre companiile majore care raportează rezultatele.

În ceea ce privește informațiile economice, datele privind PIB-ul din al treilea trimestru vor alimenta dezbaterea dacă cea mai mare economie din lume se îndreaptă către o recesiune.

Participanții la piață vor monitoriza, de asemenea, îndeaproape inflația preferată a Rezervei Federale (PCE = cheltuielile de consum personal) pentru a afla mai multe indicii despre calea de creștere a ratelor băncii centrale.

De asemenea, va fi interesant de urmărit citirile inițiale PMI pentru luna octombrie. Alte date economice critice includ vânzările de case noi, veniturile și cheltuielile personale și evoluția bunurilor de folosință îndelungată.

În America de Sud, banca centrală din Brazilia va decide asupra cursului politicii monetare, iar în Canada se vor publica datele preliminare despre PIB pentru luna septembrie.

banner investors day

În Europa, se așteaptă ca Banca Centrală Europeană să opereze joi o nouă creștere a ratei cu 75 puncte de baza, ducând costurile îndatorării la cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2009, după ce datele de săptămâna trecută au arătat că inflația a atins un nou record de 9,9% în septembrie.

Investitorii vor urmări, de asemenea, conferința de presă a președintei Christine Lagarde pentru alte indicii privind înăsprirea monetară, reducerea bilanțului BCE și modificările împrumuturilor TLTRO.

Din punct de vedere macroeconomic, se așteaptă ca estimările rapide să arate că economia germană s-a contractat în trimestrul al treilea, în timp ce se luptă cu creșterea costurilor energiei.

CITESTE SI:  Agroland Agribusiness raportează venituri de 28,6 mil de lei și un profit net de 1,3 mil de lei în primul semestru din 2023

Între timp, PIB-ul este de așteptat să crească ușor atât pentru Franța, cât și pentru Spania. De asemenea, cifrele preliminare ale inflației ar putea indica o nouă accelerare în Germania și Italia, în timp ce în Franța inflația va rămâne constantă.

Între timp, indicatorul german de încredere al consumatorilor Gfk este așteptat să crească de la nivelul minim actual, în timp ce indicatorul Ifo pentru climatul de afaceri va continua probabil să scadă.

banner investors day

Alte date importante de urmat includ indicatorii PMI flash din octombrie, indicatori de conducere KOF din Elveția. De asemenea, Banca Centrală a Rusiei ar putea întrerupe ciclul de reducere a ratei dobânzii.

În Regatul Unit, Partidul Conservator aflat la guvernare va alege un nou lider pentru a doua oară în acest an, după ce Liz Truss a demisionat joi din funcția de prim-ministru.

Pe calendarul economic, se așteaptă ca indicii PMI să arate că sectorul privat a intrat în contracție la începutul trimestrului IV, deoarece sectoarele serviciilor urmează să se contracte pentru prima dată în 20 de luni, iar scăderea activității de producție va accelera.

După cel de-al 20-lea Congres Național al Partidului Comunist Chinez, investitorii se așteaptă ca China să publice un set de date macroeconomice care au fost amânate pe termen nelimitat la începutul lunii, inclusiv PIB-ul și producția industrială din trimestrul III, vânzările cu amănuntul, balanța comercială și investițiile fixe pentru septembrie.

De asemenea, datele proaspete ale PMI vor fi publicate, oferind perspective asupra modului în care s-a comportat economia chineză în octombrie.

Mai la est în Japonia, banca centrală (BoJ) urmează să mențină rata principală a dobânzii pe termen scurt la -0,1% și să publice raportul trimestrial de perspective, în timp ce yenul se află la minimele ultimilor 32 de ani.

De asemenea, Japonia va publica și datele privind evoluția șomajului. În Asia de sud-est, investitorii așteaptă datele despre PIB și încrederea consumatorilor și a întreprinderilor pentru Coreea de Sud.

În Australia, accentul se va pune pe cifrele inflației din trimestrul trei, care ar presupune că a atins cel mai mare din ultimii 30 de ani, în timp ce cifrele PMI din octombrie sunt de asemenea așteptate.