BET
16908.2
0.15%
BET-TR
35082.48
0.15%
BET-FI
60480.06
0.3%
BETPlus
2499.41
0.14%
BET-NG
1208.26
-0.17%
BET-XT
1441.87
0.07%
BET-XT-TR
2958.1
0.07%
BET-BK
3109.19
0.07%
ROTX
37104.36
0.08%


Sezonul câștigurilor: bursele din Statele Unite urcă la niveluri record după rezultate neașteptat de bune

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bursele din SUA au atins punctul culminant săptămâna trecută, primul trimestru aducând rezultate foarte bune. Indiferent dacă și cât timp acest ritm poate fi menținut este însă discutabil, se arată intr-o analiză efectuată de Erste Asset Management.

Pe pietele bursiere din Statele Unite, sezonul câștigurilor a atins punctul culminant săptămâna trecută, un număr de jucători importanți publicându-si deja rezultatele pentru primul trimestru. Desi in perioada premergatoare unii analisti s-au temut de unele rezultate dezamăgitoare ce prevesteau scăderi ale profitului, cele mai multe dintre acestea s-au dovedit a fi nefondate și, de fapt, numeroase companii au depășit chiar așteptările analiștilor. În New York, S & P 500 și Nasdaq Composite au afișat noi maxime atât în timpul zilei, cât și la inchiderea sedintelor de tranzacționare.

Sursa: Erste Asset Management – * 25 aprilie 2019

Surprize plăcute in mai multe industrii

Până la mijlocul săptămânii, 129 de companii și-au prezentat deja rezultatele. Potrivit agenției de presă Reuters citând datele furnizorului de date financiare Refinitiv, peste 75% dintre companii au depășit așteptările, printre care și operatorii rețelelor sociale Twitter și Facebook, precum și grupul de jucării Hasbro.

United Technologies și producătorul de armament Lockheed Martin au raportat, de asemenea, cifre pozitive, crescând deja așteptările privind profitul pe tot parcursul anului.

In aceeași masură, Microsoft a atras atenția, în special, asupra cifrelor sale pentru primul trimestru al anului: datorită creșterii activității de servicii cloud, Microsoft și-a majorat veniturile în primele trei luni cu 14%, până la 30,57 miliarde USD, in timp ce profitul a crescut cu 19% până la 8,8 miliarde USD. În acest fel, surprize pozitive în cifrele trimestriale s-au inregistrat în diferite industrii și sectoare.

CITESTE SI:  One United Properties propune acționarilor majorarea capitalului social cu până la 20% din valoarea actuală a acestuia

Au fost totuși unele surprize neplacute, motivele fiind mai degrabă conjuncturale decât economice, ce au determinat unele companii să nu livreze conform așteptărilor, Boeing fiind una dintre acestea. Pentru moment, producătorul de aeronave a retras toate previziunile pentru anul în curs, în principal datorită incertitudinii cauzate de interdicțiile de lansare a modelelor sale 737-Max, după două accidente.

Câștiguri sectoare economice incluse în indicele S&P 500. Sursa www.factset.com

De asemenea, Caterpillar, gigantul din sectorul utilajelor de construcții nu a reușit să prezinte cifre convingătoare de venit din cauza vânzărilor slabe din regiunea Asia Pacific, sperand totusi la evoluții pozitive în razboiul comercial dintre SUA si China și o creștere ulterioară a vânzărilor.

Pe de altă parte, negocierile dintre SUA și China au făcut progrese semnificative de la finalul anului trecut cand majoritatea pietelor financiare au inregistrat pierderi masive. Pentru mulți investitori, un acord in conflictul comercial sino-american este doar o chestiune de timp și este considerat următorul punct de reper important pentru piețele bursiere. În plus, decizia Rezervei Federale de a nu mai creste dobânda pe anul in curs a avut un efect pozitiv asupra piețelor și, în final, așteptările analiștilor asupra câștiguilor s-au îmbunătățit semnificativ de la începutul lunii aprilie.

In concluzie: rezultatele sondajelor în Statele Unite sunt surprinzător de bune, iar piețele de acțiuni recompensează acest lucru cu creșteri ale prețurilor acțiunilor.

Foto credit: EAM


 

[ajax_load_more]