BET
18234.81
1.07%
BET-TR
39699.95
1.04%
BET-FI
58920.93
-0.42%
BETPlus
2699.49
0.98%
BET-NG
1292.41
1.08%
BET-XT
1553.66
0.92%
BET-XT-TR
3329.69
0.9%
BET-BK
3399.96
0.91%
ROTX
40071.9
1.12%

Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 122,5 mil de lei și un profit net de 6,5 mil de lei în primul semestru din 2023

Autor: Financial Market
3 min

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 122,5 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creștere cu 226% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 6,5 milioane de lei, o apreciere cu 119% comparativ cu primul semestru din 2022.

Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanțele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deține întreaga participație, precum și ANT Power Energy și Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deține o participație de 51%.

În primele șase luni din 2023 am continuat să ne dezvoltăm într-un ritm accelerat, datorită creșterii substanțiale a numărului de proiecte fotovoltaice în care suntem implicați, precum și a investițiilor pe care le-am efectuat în ultimii trei ani în creșterea afacerii și care încep deja să aducă rezultate.

Totodată, performanța financiară înregistrată pentru această perioadă a anului este în concordanță cu așteptările noastre și, prin urmare, suntem încrezători că vom atinge țintele bugetate pentru anul acesta la nivel consolidat – venituri de 297,1 milioane de lei și un profit net de 25,6 milioane de lei.

Este important de menționat că la nivelul afacerii noastre, ultima parte a anului este cea în care se închid cele mai multe proiecte.

Mulțumesc colegilor pentru aceste performanțe, a căror dedicare, expertiză și pasiune pentru domeniul energiei regenerabile se transpune în construirea de proiecte verzi la un nivel de calitate la cele mai înalte standarde, probabil nemaiîntâlnit în Europa”, a declarat Mihai Tudor, CEO și membru executiv al Consiliului de Administrație al Simtel Team.

La nivel individual, cifra de afaceri a Simtel s-a ridicat la 119,1 milioane de lei în primele șase luni din 2023, o creștere cu 236% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar profitul net a fost de 5,9 milioane de lei, o majorare cu 241% față de primul semestru din 2022.

În primul semestru din 2023, divizia de energie regenerabilă a companiei a contribuit cu 89% la cifra de afaceri la nivel individual, generând venituri de aproximativ 106 milioane de lei, comparativ cu 29,7 milioane de lei generate în primul semestru din 2022.

Telecomunicațiile au contribuit cu 8% la cifra de afaceri, și au generat venituri de aproximativ 9,5 milioane de lei în primul semestru din 2023, față de 5 milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Ponderea celorlalte linii de business a reprezentat 3% din cifra de afaceri, la nivel individual.

La finalul lunii august a acestui an, Simtel a anunțat finalizarea primei faze a parcului fotovoltaic de la Pleșoiu, județul Olt și implicit lansarea oficială a unei noi linii de business a Simtel Team, respectiv producția de energie electrică regenerabilă.

Obiectivul companiei la nivelul acestei noi linii de business este de a produce și vinde energia electrică produsă prin intermediul unor contracte directe cu beneficiarii săi, precum contracte de tip PPA (contracte bilaterale negociate) sau prin OPCOM (Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale din România).

Operarea propriilor parcuri solare de către Simtel are o importanță însemnată în ceea ce privește profilul de risc al companiei, stabilitatea financiară pe termen lung și totodată impactul semnificativ pe care îl va avea profitul operațional generat de parcurile fotovoltaice în situațiile consolidate ale companiei.

Motivele principale pentru care considerăm operarea propriilor parcuri un pas important în dezvoltarea pe termen mediu și lung a companiei țin de diversificarea fluxurilor de venituri, un flux de numerar stabil, valorificarea expertizei companiei în finanțarea acestor parcuri și un randament al investiției atractiv.

Toate aceste elemente pot contribui în viitor la un model de afaceri mai robust și o situație financiară mai solidă a companiei noastre”, a declarat Iulian Nedea, cofondator și Președintele Consiliului de Administrație al Simtel Team

Simtel Team este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 iulie 2021. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 306 milioane de lei.

Creșterile înregistrate pentru această perioadă a anului sunt în concordanță cu așteptările noastre și, prin urmare, suntem încrezători că vom atinge țintele bugetate pentru anul acesta la nivel consolidat – venituri de 297,1 milioane de lei și un profit net de 25,6 milioane de lei.

Este important de menționat că la nivelul afacerii noastre, ultima parte a anului este cea în care se închid cele mai multe proiecte.

În plus, suntem bucuroși că la finalul lunii august a acestui an am finalizat prima fază a parcului fotovoltaic de la Pleșoiu, județul Olt, moment în care a fost lansată oficial și o nouă linie de business a Simtel, respectiv producerea de energile electrică regenerabilă.

Prin această divizie vizăm producerea și vânzarea energiei electrice provenite de la panourile fotovoltaice. Aceasta va fi comercializată prin intermediul unor contracte directe cu beneficiarii sau prin OPCOM (Operatorul Pieței de Energie Electrică şi Gaze Naturale din România),″ a declarat Iulian Nedea, Presedintele Consiliului de Administratie Simtel.