BET
17764.07
-0.94%
BET-TR
37601.25
-0.93%
BET-FI
58687.29
0.41%
BETPlus
2622.16
-0.94%
BET-NG
1278.12
-0.68%
BET-XT
1508.13
-0.78%
BET-XT-TR
3155.09
-0.76%
BET-BK
3257.19
-0.23%
ROTX
39072.17
-0.93%
S&P500 a reușit să închidă miercuri, pentru prima dată, deasupra pragului de 3000 de puncte

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

S & P 500, indicele de referință pe care investitorii il utilizeaza ca benchmark pentru piața de capital din Statele Unite, a depășit pentru prima dată 3.000 puncte, miercuri, pentru o perioadă scurtă de timp.

Miscarea a venit imediat după deschiderea pietei, o dată cu comentariile Presedintelui Fed Jerome Powell care a reiterat ideea unei reduceri a dobanzii de referință.

Tranzacționandu-se la aceste valori, poate fi un impuls dat pieței care poate atrage mai multi investitori. Și, mai multi investitori, poate duce la formarea unei noi linii de suport care să susțină această creștere a indicelui„, a declarat David Mazza, Analist Sef in cadrul Direxion Investments, citat de Reuters.

Astfel, S&P 500 a avut nevoie de mai putin de cinci ani să urce cu 1000 de puncte peste pragul de 2000, atins in 26 aprilie 2014.

SP500 (US500) a reușit să închidă miercuri, pentru prima dată (pe piața cash), deasupra pragului de 3000 de puncte. Din punct de vedere tehnic, se poate stabili o altă țintă posibilă în jurul retragerii Fibonacci de 50% a celui mai recent impuls bearish, care a avut loc în luna mai. Cu toate acestea, rețineți că evaluarea acțiunilor poate fi, de asemenea, afectată de sezonul câștigurilor, companiile având să se confrunte cu o gamă largă de riscuri atunci când oferă îndrumări investitorilor. Sursa: XTB, xStation5

Raportul ultimei întâlniri a Fed a consolidat așteptările privind o reducere de dobândă la sfârșitul acestei luni

Atât discursul lui Jerome Powell, cât și minutele Fed de la cea mai recentă reuniune, au oferit participanților de pe piață o confirmare a faptului că banca centrală va scădea dobânda la sfârșitul acestei luni, pe fondul incertitudinilor în creștere și al riscurilor de deteriorare a economiei americane.

Drept urmare, mulți dintre ei au considerat că ar fi justificată continuarea susțineri monetare pe termen scurt în cazul în care aceste evoluții recente se dovedesc a fi susținute și vor continua să afecteze perspectivele economice.

CITESTE SI:  Simtel înregistrează o triplare a profitului net la nivel consolidat în primele trei luni din 2024

Pe de altă parte, mai mulți membri nu au fost convinși de necesitatea unei reduceri de dobândă, temându-se de dezechilibrele financiare cauzate de astfel de măsuri.

Mai mult de atât, pe frontul inflației, mulți oficiali au remarcat că riscurile la adresa creșterii prețurilor s-au disipat, dar și că diferitele măsuri ale așteptărilor inflaționiste ar putea fi sub obiectivul Fed.

„Per ansamblu, interventia Presedintelui Fed a consolidat așteptările cu privire la o reducere a ratei în luna iulie, cu toate acestea, s-ar putea să nu avem o scădere cu 50 de puncte procentuale, ceea ce ar însemna că Rezerva Federală se află într-un mod de panică.

În practică, contextul este exact ceea ce cunoscuseră piețele înainte de discursul lui Powell și de minute. Cu toate acestea, un răspuns la aceste evenimente a fost notabil, dolarul american depreciindu-se puternic, împreună cu randamentele obligațiunilor, ca și cum piețele ar fi fost luate prin surprindere – o reacție cel puțin bizară.

Totuși, a fost suficient pentru a duce indicii americani la noi maxime istorice, indicele NASDAQ închizând la noi maxime istorice și SP500 spargând pentru prima dată pragul de 3000 de puncte,” apreciază analiștii casei de brokeraj X-Trade Brokers.

Banca Centrală a Japoniei urmează trendul

Potrivit unui fost director executiv al Băncii Japoniei, banca centrală ar trebui să-și extindă angajamentul de a menține ratele dobânzii la cote scăzute chiar în această lună, cu o zi înainte ca Fed să reducă ratele.

El a adăugat că extinderea orientării actuale va depinde de perspectivele economice ale BoJ, de aceea ar putea fi extinsă agresiv în cazul în care nu se va vedea o accelerarea a cererii interne în urmatoarele șase luni.

Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de faptul că politica monetară a devenit, recent, un motor mai puțin important pentru yenul japonez sau alte active denominate în JPY. Nimeni nu consideră plauzibil scenariul în care BoJ va crește ratele în viitorul apropiat și nimic din economia globală nu sugerează acest lucru. Dacă privim yenul pe termen lung, putem observa că acesta rămâne cu mult sub valoarea sa „justă” bazată pe analiza noastră,” concluzionează analiza XTB.


 

[ajax_load_more]