BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Tesla vrea sa vândă acțiuni în valoare de 5 mld dolari. Aurul, aproape de a doua sesiune pozitivă din luna decembrie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Indicii majori din SUA au deschis sesiunea de astăzi ușor în scădere, dar se situează în continuare aproape de niveluri record. În timp ce S&P 500 și Nasdaq sunt în scădere, Russell 2000 continuă să se aprecieze.

De asemenea, indicii europeni se tranzacționează sub nivelurile de închidere de ieri, deoarece investitorii rămân concentrați pe discuțiile de stimulare ale UE și negocierile comerciale post-Brexit.

În ceea ce privește pandemia, Marea Britanie a devenit prima țară care a început un program de vaccinare în masă. O bunică în vârstă de 90 de ani este prima persoană din lume căreia i s-a administrat astăzi vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer. Din punct de vedere al datelor, productivitatea din sectorul non-agricol din SUA pentru Q3 a fost la un nivel ușor sub așteptări (4,6% față de 4,9% așteptat).

Sursa: xStation5

După ce a atins nivelul de 3.700 de puncte, US500 s-a retras. Investitorii ar putea dori să se concentreze pe linia ascendentă de trend și media mobilă de 200 de ore, deoarece ambele ar putea fi considerate cel mai apropiat suport – rețineți că atât media mobilă de 200 de perioade, cât și linia de trend au acționat ca suport la sfârșitul lunii noiembrie (săgeata albastră).

Este de remarcat faptul că au existat deja două minime în scădere, prin urmare s-ar putea marca un canal descendent pe termen scurt pe grafic. Media mobilă de 50 de ore (linia mov) și bariera de la 3.700 de puncte sunt două zone importante de rezistență.

Tesla (TSLA.US) a dezvăluit astăzi o majorare de capital de 5 miliarde de dolari într-un document înregistrat la SEC. Oferta „la piață” este al doilea anunț de acest tip, de vânzare de acțiuni, din septembrie. Constructorul de autovehicule nu a dat nicio cronologie pentru finalizarea acestuia. În timp ce Tesla se îndreaptă spre debutul său în cadrul indicelui S&P 500, firma a câștigat deja peste 200 de miliarde de dolari în valoare de piață de la anunțul de includere! Acțiunile au scăzut cu 2% în presesiune la publicarea acestei știri.

Palantir Technologies (PLTR.US) a câștigat astăzi peste 3% în presesiune, în urma creșterii uriașe a prețurilor de ieri (+ 21,34%). Acțiunile au beneficiat de faptul că această companie a câștigat un contract de 44 de milioane de dolari de la Food and Drug Administration.

Uber Technologies (UBER.US) urmează să vândă divizia sa de autovehicule autonome către Aurora Innovation, startup-ul de autovehicule autonome. Aurora nu va plăti bani pentru divizia Uber. De fapt, Uber va prelua un procent de 26% din companie, acordul evaluează Aurora la 10 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Apple (AAPL.US) a anunțat AirPods Max – noile căști over-ear si funcție de anulare a zgomotului. Noul dispozitiv va fi lansat pe 15 decembrie. Căștile vor oferi până la 20 de ore de funcționare și vor costa 549 USD.

United States Steel (X.US) a declarat că a fost de acord să achiziționeze participația rămasă în Big River Steel pentru aproximativ 774 milioane dolari în numerar. Se preconizează că tranzacția se va încheia în primul trimestru al anului 2021. Potrivit US Steel, tranzacția ar putea crea „sinergii semnificative”, sporind astfel câștigurile. Acțiunile companiei câștigă mai mult de 7% la momentul publicării acestui articol.

Sursa: xStation5

United States Steel (X.US) a depășit structura 1: 1, fapt care ar putea fi considerat o inversare a tendințelor (conform metodologiei Overbalance). Retragerea Fibonacci de 38,2% (graficul săptămânal) ar putea fi văzută ca o țintă cheie pentru cumpărători.

CITESTE SI:  Acțiunile Digi Communications N.V. vor fi incluse în indicii MSCI începând cu 31 mai 2024

Aurul, aproape de a doua sesiune pozitivă din luna decembrie

Aurul a reușit să se redreseze marți, fiind în drum spre marcarea primei secvențe de două zile consecutive de creșteri din luna decembrie. Această performanță a fost favorizată de dolarul american mai scăzut, de randamente reduse ale obligațiunilor de stat dar și de perspectiva unui nou pachet de stimulente în SUA. Toate aceste elemente au creat un context pozitiv pentru materia primă.

Această corecție suferită de prețul aurului a dus la spargerea mai multor niveluri tehnice semnificative. Acum, că și-a revenit, mediul este asemănător ca în punctul 0, ratele reale sunt sub presiune ceea ce determină un dolar slab. Indicele dolarului american a continuat să rămână în apropierea minimelor din ultimii doi ani și jumătate, sporind atractivitatea aurului pentru traderii de valută.

Potrivit rapoartelor, Congresul american va vota săptămâna aceasta asupra unui proiect de lege de finanțare stopgap pentru a oferi mai mult timp negocierilor în ideea de a ajunge la un numitor comun privind ajutoarele pentru pandemie, evitând astfel un blocaj la nivelul guvernului. Noile măsuri de stimulare fiscală sunt tot mai solicitate, California impunând o serie de noi restricții, în timp ce New York are în vedere interzicerea activității restaurantelor în interior pe măsură ce cazurile la nivel național continuă să crească. În acest context, decidenții politici resimt presiuni ridicate pentru a aproba măsuri suplimentare.

Între timp, Marea Britanie a început marți procesul de vaccinare pentru COVID-19, fiind un moment cheie în cadrul pandemiei. Totuși, investitorii nu trebuie să se lase purtați de val întrucât vaccinul va deveni disponibil pe scară largă pentru restul populației abia anul viitor. Provocările resimțite de economie sunt încă persistente, ceea ce presupune extinderea măsurilor de stimulare fiscală și monetară. Deja am văzut primele decizii uate în Asia, unde Japonia a anunțat un pachet suplimentar de stimulente ce se ridică la 700 de miliarde de dolari, în timp ce China a ales să ”stea pe bară”, economia chineză dând deja semnale puternice de revenire și încercând să evite acumularea de datorii suplimentare. Odată ce procesul de vaccinare va începe să fie extins la nivel global, aurul ar putea avea de suferit pe măsură ce încrederea și apetitul pentru risc vor reveni în piețe.

Un moment cheie pentru metalul prețios a venit ieri, când prețul a reușit să depășească nivelul de rezistență de la 1.850 de dolari, care în trecut a reprezentat un aliat atât de puternic al cumpărătorilor. Anterior, acesta a fost considerat un prim prag de suport înainte ca metalul să atingă minimele ultimelor cinci luni. Este posibil ca această victorie să ofere un impuls de încredere pe termen scurt, care să se poată transpune într-o încercare de extindere a mișcării ascendente. În cazul în care taurii vor obține o nouă victorie în zona 1.866 USD, este posibil ca drumul să fie deschis către zona 1.910 USD. În cazul unei respingeri la nivelurile actuale, prețul ar putea să se reîntoarcă spre zona 1.850 USD.