BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%Top 3 instrumente ale săptămânii: Argint, Aur, Platină

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Un nivel ridicat de volatilitate a putut fi observat recent pe piața metalelor prețioase. Variațiile zilnice ale prețului aurului au depășit 4%, în timp ce prețul argintului a scăzut ieri cu 10%. Săptămâna aceasta vom analiza situația tehnică a 3 metale prețioase importante – aur, argint și platină.

ARGINT
Prețurile metalelor prețioase au fost foarte volatile recent. După o perioadă puternică de vânzare determinată de pandemie, argintul a dezvoltat o secvență ascendentă.

Cu toate acestea, impulsul de creștere s-a temperat după ce prețul argintului a atins cele mai mari valori de la începutul anului. Prețul s-a depreciat cu peste 10% ieri.[emaillocker]

Argintul a deschis sesiunea de astăzi în scădere, dar recuperarea este în curs. Analizând graficul, putem observa că suportul anterior de la 16,1 dolari acționează ca o rezistență cheie acum.

Atâta timp cât prețul se află sub el, se poate relua corecția descendentă. Pe de altă parte, dacă vedem o spargere deasupra acestui prag, un impuls ascendent mai puternic ar putea fi în cărți.

Argint, interval H4. Sursa: xStation

AUR
Un nivel neobișnuit de volatilitate se poate observa pe piața aurului. Prețul aurului a scăzut cu peste 4,5% ieri și a continuat mișcarea descendentă pe parcursul nopții.

Cu toate acestea, la fel ca în cazul argintului, o recuperare puternică a început în timpul sesiunii europene, iar prețul a revenit deasupra zonei de 1900 USD. Totusi, un nivel cheie de urmărit, marcat de maximul anului 2011, poate fi găsit la 1920. În cazul în care cumpărătorii reușesc să mențină prețul deasupra acestuia, mișcarea ascendentă poate continua. Pe de altă parte, o spargere în sus poate duce la un declin mai profund.

CITESTE SI:  După 20 de ani de prezență în România, OTP Group vinde OTP Bank România către Banca Transilvania, liderul pieței bancare românești

Analizând intervalul de timp zilnic, suportul de la 1830 USD este un nivel cheie pe termen lung. Conform metodologiei Overbalance, atât timp cât prețul se situează deasupra limitei inferioare a structurii 1: 1, tendința rămâne ascendentă.

Aur, interval zilnic. Sursa: xStation

PLATINA
Volatilitatea ușor mai scăzută, comparativ cu argintul, poate fi observată pe piața platinei. Acest metal prețios a înregistrat ieri o scădere de 3%.

Analizând graficul din punct de vedere tehnic, putem observa că suportul cheie este situat în vecinătatea nivelului de 900 USD. Zona marcată cu verde rezultă din limita inferioară a structurii 1: 1 și a reacțiilor anterioare ale prețului.

Această zonă este, de asemenea, consolidată de limita inferioară a canalului ascendent. Atâta timp cât platina se tranzacționează în interiorul canalului, o extindere a impulsului de creștere pare să fie scenariul de bază. Cea mai apropiată rezistență de urmărit se află la 1025 USD, unde sunt situate maximele din acest an.

Platina, interval zilnic. Sursa: xStation5

[/emaillocker]


[ajax_load_more]