BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
Un nou emitent din BET se alătură Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) a anunțat că Purcari Wineries Group (Purcari, BVB:WINE), unul dintre cele mai mari grupuri de vinificație din regiunea Europei Centrale și de Est, devine Membru Asociat al ARIR. Purcari a fost listat la Bursa de Valori București în Februarie 2018, încheind cu succes prima Ofertă Publică Inițială a unei companii din Republica Moldova.

Purcari Wineries Group deține un portofoliu compus din mai multe branduri de vin și vin spumant, din toate categoriile de preț, precum și un brand de vin premium, gestionând aproximativ 1,300 de hectare de podgorii și 4 vinării din România și Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar.

Evoluție preț actiuni Purcari de la listare până in prezent. Sursa BVB

Fondat în 1827 de colonişti francezi, grupul Purcari este în prezent cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 30 de piețe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) și America (SUA și Canada).

CITESTE SI:  Acțiunile Digi Communications N.V. vor fi incluse în indicii MSCI începând cu 31 mai 2024

Purcari se alătură unui grup de elită de companii, membri ai ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Antibiotice, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Teraplast și Transelectrica.

Eugen Comendant, COO Purcari Wineries:
Misiunea Purcari este să aducem bucurie în viața oamenilor, oferindu-le vinuri de înaltă calitate, inspiraționale, etice și la un raport calitate-preț excelent. Ne-am angajat să cream valoare și să livrăm randamente superioare pentru toți acționarii noștri. Asocierea cu ARIR dovedește importanța pe care noi o acordăm relației cu investitorii și dezvoltării comunității companiilor listate. Ne bucurăm să împărtășim cu ceilalți membri cele mai bune practici de guvernanță corporativă și să scriem împreună istoria IR-ului românesc.

Daniela Șerban, Președinte și Cofondator ARIR:
Prin asocierea cu Purcari, ARIR confirmă angajamentul și determinarea în implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii pentru companiile de stat și pentru cele private, local și internațional. Suntem încântați să preluăm din dinamismul și entuziasmul companiei reper din Republica Moldova și lider regional, încurajându-ne, totodată, să fim mai activi în țara vecină.