BET
17764.07
-0.94%
BET-TR
37601.25
-0.93%
BET-FI
58687.29
0.41%
BETPlus
2622.16
-0.94%
BET-NG
1278.12
-0.68%
BET-XT
1508.13
-0.78%
BET-XT-TR
3155.09
-0.76%
BET-BK
3257.19
-0.23%
ROTX
39072.17
-0.93%
Wall-Street deschide în creștere sesiunea de azi. Prețul petrolului evoluează în jur de 75 dolari/baril

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Indicii din SUA au deschis sesiunea de astăzi cu S&P 500 la un nou maxim istoric, după ce președintele Federal Reserve, J. Powell, a semnalat în observații pregătite că banca centrală nu ia în calcul măsuri de înăsprire ale politicii monetare și că inflația va rămâne ridicată câteva luni înainte de moderare.

Powell a reiterat, de asemenea, că va fi adecvat să se mențină intervalul țintă actual pentru rata fondurilor federale până când condițiile de pe piața muncii vor atinge niveluri maxime consistente și inflația a urcat la 2% și este pe cale să depășească moderat 2% pentru o perioadă de timp.

Acum investitorii se vor concentra asupra audierii care a început la ora 19:00 ora României. Investitorii au evaluat, de asemenea, o serie de rezultate trimestriale pentru al doilea trimestru de la marile bănci și alte companii importante.

Între timp, democrații din Senat din cadrul Comitetului pentru buget au aprobat un proiect de lege de cheltuieli de 3,5 mii de miliarde de dolari, inclusiv asistența medicală și împotriva sărăciei.

Sursa: xStation5

US100 a atins un nou maxim istoric săptămâna aceasta. Cel mai apropiat suport cheie de urmărit se află la nivelul de 14.800 de puncte și coincide cu limita inferioară a structurii 1: 1 și este consolidat suplimentar de media mobilă de 50 de perioade (linia verde) care a acționat recent ca suport.

Spargerea suportului menționat anterior poate declanșa o mișcare de scădere mai amplă spre suportul de la 14.210 puncte. Între timp, cea mai apropiată rezistență se situează la nivelul de 15.132 puncte și este marcată de limita superioară a structurii 1: 1 și limita superioară a canalului ascendent.

Acțiunile Bank of America (BAC.US) s-au depreciat cu peste 2,0% în presesiune după rezultate trimestriale mixte. Banca a câștigat 1,03 dolari pe acțiune, inclusiv un beneficiu fiscal unic, în timp ce analiștii se așteptau la câștiguri de 77 de cenți. Cu toate acestea, cifrele privind veniturile au dezamăgit. Compania a raportat, de asemenea, o creștere a cheltuielilor.

Sursa: xStation5

Ieri, prețul acțiunilor Bank of America (BAC.US) a testat media mobilă de 50 de perioade (linia verde), dar nu a reușit să spargă în sus această barieră. Piața a deschis sesiunea de astăzi în scădere, după cifre trimestriale mixte. În cazul în care mișcarea descendentă continua, primul suport de urmărit se află în proximitatea limitei inferioare a triunghiului, la 38,39 USD.

CITESTE SI:  Acționarii One United Properties aprobă majorarea capitalului social cu 350 de milioane de lei

Acțiunile Citigroup (C.US) au crescut ușor în presesiune după ce una dintre cele mai mari bănci din SUA a înregistrat cifre trimestriale optimiste, susținute de o eliberare a provizioanelor pentru pierderile din împrumuturi care au compensat o scădere a veniturilor din tranzacționare și a împrumuturilor cu carduri de credit.

Acțiunile Wells Fargo (WFC.US) au crescut cu aproape 1,0% în presesiune după ce banca a raportat un profit în trimestrul II, deoarece a eliberat o parte din provizioanele pentru pierderi din împrumuturi, în timp ce costurile legate de scandalul practicilor sale de vânzări vechi de ani s-au stabilizat.

Prețul acțiunilor BlackRock (BLK.US) a scăzut cu peste 1% în presesiune, în ciuda faptului că firma de administrare a activelor a înregistrat cifre trimestriale puternice. Compania a câștigat 10,03 dolari pe acțiune, depășind așteptările pieței de 9,46 dolari. Veniturile au fost, de asemenea, peste previziunile analiștilor. Activele aflate în gestiune au atins un record de 9,49 mii de miliarde de dolari în trimestrul respectiv.

Petrolul a oscilat în urma informațiilor referitoare la un acord între EAU și Arabia Saudită

Petrolul a traversat fluctuații semnificative de preț la scurt timp după 14:00 ora României. Știrile conform cărora Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită au ajuns la un acord privind nivelurile de producție de bază pentru EAU. O nouă linie de bază de producție pentru Emiratele Arabe Unite, care va fi utilizată în viitoarele tranzacții petroliere, a fost majorată la 3,65 milioane de barili. Se zvonește, de asemenea, că, odată ce soluția dintre Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite a fost rezolvată, OPEC+ va programa o întâlnire în curând.

Prețurile petrolului au crescut în urma acestor informații. Cu toate acestea, a urmat o puternică mișcare descendentă care a împins prețul WTI către 74 USD pe baril, în timp ce prețul Brent a atins un minim de 75,30 USD.

Cu toate acestea, taurii au început să recapete controlul și după 15 minute oscilații ample, petrolul s-a stabilizat, aflându-se într-o situație similară cu evoluția dinaintea știrilor.