BET
16011.7
0.54%
BET-TR
33221.36
0.54%
BET-FI
57822.95
-0.88%
BETPlus
2376.63
0.51%
BET-NG
1144.97
0.37%
BET-XT
1368.93
0.36%
BET-XT-TR
2808.39
0.36%
BET-BK
2993.79
0.08%
ROTX
35653.36
0.23%Wall Street deschide sesiunea de azi în scădere, companiile din sectorul tehnologic marchează corecții. Zi verde la BVB

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Indicii din SUA au deschis sesiunea de astăzi în scădere, acțiunile companiilor de tehnologie înregistrând cea mai mare presiune de vânzare.

Așa-numitele companii FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix și părintele Google (Alphabet) se tranzacționau în scădere la scurt timp după deschiderea sesiunii.

Se pare că investitorii se reorientează către companii care ar putea beneficia mai mult de redeschiderea economiei, mai degrabă decât nume mari din tehnologie, care au oferit recent cifre trimestriale încurajatoare.

Pe piața obligațiunilor, randamentele obligațiunilor SUA pe 10 ani au scăzut la 1,58%. Ieri, președintele Fed, Powell, a declarat că economia SUA se descurcă mai bine, dar „încă nu a ieșit din pădure”, iar secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat duminică că planurile lui Biden pentru infrastructură nu vor crește prețurile.

Între timp, Warren Buffett a declarat sâmbătă că vede „o inflație foarte substanțială” în colecția de afaceri ale Berkshire Hathaway pe fondul redresării economice.

În ceea ce privește datele, deficitul comercial al SUA s-a a atins un nou record în luna martie, deoarece valoarea importurilor a crescut la un nou maxim.

Diferența a crescut la 74,4 miliarde USD în martie, de la o revizuire de 70,5 miliarde USD în luna precedentă și comparativ cu estimările analiștilor privind o diferență de 74,5 miliarde USD. Importurile au crescut cu 6,3% atingând un nou maxim istoric, întrucât cererea internă și-a consolidat redresarea pe fondul eforturilor pentru redeschiderea economiei.

Sursa: xStation5

Exporturile au crescut cu 6,6%, la maximul ultimelor 13 luni, stimulat de vânzările de materiale și materiale industriale și de bunuri de capital și de consum. Investitorii se concentrează acum pe datele privind serviciile care urmează să fie publicate miercuri și pe cifrele raportului NFP de vineri.

Indicele Russell 2000 (US2000) a ricoșat din limita superioară a canalului descendent în timpul sesiunii de ieri și a testat suportul major de la 2.248 de puncte astăzi, nivel care este consolidat suplimentar de media mobilă de 200 de perioade (linia roșie). Atâta timp cât prețul rămâne în canalul menționat anterior, scenariul de bază este cel al unei mișcări descendente. Pe de altă parte, dacă cumpărătorii vor reuși să recâștige controlul și să ducă prețul peste limita superioară a formațiunii, atunci ar putea fi lansat un alt impuls ascendent către rezistență de la 2.305 puncte. 

Pfizer (PFE.US) a crescut cu peste 1% în presesiune după ce producătorul de medicamente a raportat cifre trimestriale mai bune decât așteptările. Gigantul Pharma a câștigat 93 de cenți pe acțiune, mult peste estimările analiștilor de 77 de cenți pe acțiune.

Sursa: xStation5

Veniturile au depășit, de asemenea, estimările pieței, iar compania și-a crescut estimările pentru tot parcursul anului, din cauza vânzărilor puternice ale vaccinului său Covid-19. Potrivit The New York Times, Administrația pentru Alimente și Medicamente are programată autorizarea vaccinul pentru utilizarea la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.Acțiunile Pfizer (PFE.US) au lansat sesiunea de astăzi ușor în creștere și se tranzacționează deasupra suportului de la 39,50 USD. În cazul în care sentimentul actual predomină mișcarea ascendentă poate fi extinsă către rezistența de la nivelul de 41,93 USD. 

Acțiunile CVS Health (CVS.US) au crescut cu 3% în presesiune după ce compania a câștigat 2,04 USD pe acțiune în primul trimestru, peste previziunile analiștilor de 1,72 USD pe acțiune. Veniturile au depășit, de asemenea, așteptările din cauza vânzărilor puternice din magazinele sale, cu traficul clienților stimulat de vizitele pentru vaccinarea Covid-19. CVS și-a ridicat, de asemenea, prognoza pentru întregul an.

CITESTE SI:  Analiză OTP Bank: După încetinirea creșterii din 2023, aprecierea PIB-ului din acest an ar putea fi aproape de 3%

iRobot (IRBT.US) s-a depreciat cu peste 9% în presesiune, în ciuda faptului că această companie a înregistrat cifre trimestriale optimiste. Producătorul robotului Roomba a câștigat 41 de cenți pe acțiune, mult peste așteptările analiștilor de 9 cenți pe acțiune. Veniturile depășesc, de asemenea, proiecțiile pieței, totuși îngrijorările cu privire la costurile de expediere și componente au influențat prețul acțiunilor companiei.

Under Armour (UAA.US) a raportat un profit în primul trimestru de 16 cenți pe acțiune, depășind estimările analiștilor de 3 cenți pe acțiune. Veniturile au depășit și estimările Wall Street. De asemenea, producătorul de articole de îmbrăcăminte pentru sport și-a crescut estimările pentru tot parcursul anului, întrucât redeschiderea piețelor a crescut cererea de încălțăminte și îmbrăcăminte. În mod separat, compania a fost de acord să plătească 9 milioane de dolari ca penalitățile impuse de SEC pentru contabilitatea sa.

La Bursa de Valori Bucuresti, toti indicii s-au apreciat in prima sedință de tranzacționare din săptămână. BET a inregistrat cea mai buna evolutie dintre indici cu o apreciere de 1.06% si a inchis la un nou maxim istoric.

Valoarea tranzacțiilor a fost de 13,4 milioane euro, sub media anului curent. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent, asigurand aproape jumatate din rulajul de astazi. Din indicele BET, Banca Transilvania (TLV) a inregistrat cea mai mare crestere cu o evolutie de 2.41%, iar la polul opus, Electrica (EL) s-a corectat cu 1.77%, conform datelor furnizate de Prime Transaction.