BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Medlife continuă strategia de creștere și achiziționează clinicile Polisano din Sibiu

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a anuntat semnarea achizitionarii pachetului 100% de actiuni a diviziei de servicii medicale Polisano, unul dintre cei mai mari operatori medicali privati din Romania.

Potrivit reprezentantilor companiei, prin aceasta achizitie MedLife continua demersul de a consolida piata, dar si mandatul dat de actionari in ultima reuniune AGA, sedinta in cadrul careia s-a aprobat majorarea capitalului social si emiterea de obligatiuni pentru achizitii si dezvoltarea companiei.

Pentru noi, Polisano devine un partener strategic si, totodata, o dovada a angajamentului nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenta in beneficiul pacientilor in toate regiunile tarii. Avem un respect deosebit pentru calitatea serviciilor medicale si functionarea operationala din cadrul Polisano. Acestea sunt valorile care ne aduc impreuna si sunt increzator ca alaturarea Polisano ne va intari si mai mult pozitia de lider national in servicii medicale de inalta performanta”, a declarat Mihai Marcu, Director General MedLife.

De-a lungul timpului Polisano a fost renunoscut la nivel national pentru calitatea serviciilor oferite, aparatura medicala din dotare, dar si pentru solutionarea unora dintre cele mai complexe cazuri medicale la nivel privat. Alaturarea la Grupul MedLife ne aduce un plus de valoare si, totodata, ne va ajuta sa sustinem demersul nostru de a oferi in permanenta servicii premium si o echipa medicala de exceptie, tuturor pacientilor, atat din zona de retail, cat si din cea corporate”, a declarat Dr Ovidiu Gligor, Administrator al Clinicilor si Spitalului Polisano.

CITESTE SI:  O nouă săptămână cu maxime istorice la Bursa de Valori București

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei. Odata aprobata, aceasta poate deveni cea mai importanta tranzactie din sectorul medical anuntata in acest an.

Daca toate conditiile vor fi indeplinite si se va finaliza achizitia Clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la un numar de 6.300 angajati si va fi angajatorul a aproximativ 5% din medicii cu Autorizatie de Libera Practica din Romania si, probabil, a unui procent relevant al asistentilor medicali. Credem ca, atat Ministerul Sanatatii cat si CNAS ar trebui sa se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sanatate si, inainte de orice modificari legislative, sa ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evolutiei acestora. Avem nevoie sa gasim impreuna parghiile necesare pentru a motiva acesti profesionisti ca sa ramana in tara si sa ofere servicii medicale la cel mai inalt nivel conationalilor lor.” a mai spus Mihai Marcu.

MedLife a realizat prima achizitie in 2011 prin cumpararea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brasov. In cei 7 ani, compania a finalizat cu succes 16 achizitii, fiind, probabil, operatorul medical cu cea mai mare expertiza de cumparare si integrare a unui grup sau firme medicale. Ultima achizitie anuntata a fost Spitalul Humanitas din Cluj.

Consultantii MedLife in tranzactia Polisano au fost TaxHouse pe partea de consultanta fiscala si Dima&Asociatii pe partea de consultanta juridica. Consultantii vanzatorului in tranzactie au fost PWC pe partea de consultanta in tranzactie si David&Baias pe partea de consultanta juridica.

Sursa: BVB