BET
14435.35
0.15%
BET-TR
29106.74
0.15%
BET-FI
53214.95
-1.54%
BETPlus
2145.84
0.14%
BET-NG
1072.96
0.04%
BET-XT
1240.43
0.04%
BET-XT-TR
2485.12
0.04%
BET-BK
2641.06
-0.14%
ROTX
31145.37
-0.18%MedLife încheie primul semestru al anului cu o creștere a vânzărilor de 23% față de aceeași perioadă a anului trecut

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, a inregistrat in primele sase luni din acest an o cifra de afaceri consolidata pro-forma in valoare de 461 milioane lei, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada din 2018.De asemenea, compania a raportat rezultate in crestere si la nivel de profit. Astfel, valoarea consolidată pro-forma a EBITDA a fost de 78 milioane lei in crestere cu 81% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea consolidata pro-forma a profitului net a fost de cca 14 milioane lei, in crestere cu 130% fata de S1 din 2018.

Potrivit reprezentantilor companiei, pentru perioada urmatoare, compania a aprobat in AGEA cresterea creditelor grupului cu 20 milioane euro pentru achizitii la nivel national si international, program la care se vor adauga surse proprii in functie de dimensiunea tranzactiilor.

Din punct de vedere al evolutiei grupului, fiecare linie de business a avut o directie ascendentă, accesibilitatea si apetitul romanilor pentru serviciile medicale fiind intr-o crestere continua, toate acestea sustinute de o evolutie favorabila la nivelul intregii piete si economii.

Astfel, cel mai mare avans a fost inregistrat de clinici, care au raportat o crestere de 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, urmate de centrele de stomatologie, cu o crestere de 34% fata de primele sase luni ale anului 2018. Clasamentul continua cu linia de spitale, laboratoarele, farmaciile si divizia de corporate.

Primele sase luni ale anului 2019 au insumat cateva evenimente extrem de importante pentru noi. Am trecut granitele si am bifat prima tranzactie internationala prin care o companie romaneasca din sectorul medical privat achizitioneaza pachetului majoritar al unui grup de companii din afara – tranzactia Rozsakert Medical Center, din Ungaria.

Ne-am consolidat platforma de diagnostic si tratament la nivel national prin extinderea numarului de echipamente IRM de la 15 la 18. In plus, am continuat investitiile in zona de digitalizare prin implementarea serviciilor de Self Check-In si SelfPay in cele mai importante unitati la nivel de grup.

Sunt doar cateva proiecte care reflecta strategia noastra de dezvoltare pe care am adus-o in atentia actionarilor si investitorilor nostri inca de la inceputul anului si ne bucurăm să le confirmăm si pe aceasta cale faptul ca le-am pus in aplicare”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO, Sistemul Medical MedLife.

CITESTE SI:  EVERGENT Investments a înregistrat un rezultat net consolidat de peste 44 mil lei în primul semestru din 2023

In a doua jumatate a anului, MedLife isi va concentra eforturile asupra dezvoltarii programului de achizitii si extinderii la nivel national si international, bugetul planificat in acest sens fiind de 20 milioane euro valoare aprobata in cadrul ultimei sedinte AGEA, la care se vor mai adauga si alte lichiditati proprii ale companiei in functie de dimensiunea tranzactiilor.

Am dovedit in cei 11 ani de cand am demarat programul de achizitii ca suntem un bun integrator al companiilor pe care le achizitionam, toate firmele din grup functioneaza foarte bine, cifra de afaceri a unora marindu-se pana la zece ori de cand s-au alaturat sistemului MedLife.

De altfel in ultimii zece ani am deschis sau am achizitionat 129 de unitati medicale la nivel national, reteaua  noastra de spitale si clinici ajungand la o dimensiune egala cu urmatorii trei jucatori de pe piata la un loc.

Avem un plan bine structurat in continuare, prospectam si testam piața permanent si avem in acest moment discutii cu 5-6 operatori din Romania si cu alti 2-3 din Ungaria si speram ca in perioada următoare să concretizam cateva tranzactii”, a mai declarat Mihai Marcu.


 

[ajax_load_more]